Romsilva: Volumul taierilor ilegale din fondul forestier de stat a scazut cu 25%, in prima jumatate a anului

PNL

Volumul taierilor ilegale in fondul forestier de stat, administrat de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, a inregistrat o scadere de 25,75% in primul semestru al anului, comparativ cu perioada similara a anului trecut, potrivit unui comunicat al institutiei, transmis marti AGERPRES.

Astfel, in primele sase luni ale acestui an, s-au inregistrat 19.450 de metri cubi taiati ilegal in padurile de stat administrate de Romsilva, fata de 26.193 de metri cubi taiati ilegal in primul semestru al anului trecut. Valoarea pagubelor provocate de taierile ilegale si pasunatul abuziv se ridica, in primul semestru, la 4,97 milioane de lei.

Angajatii Romsilva au efectuat, in primele sase luni ale anului, 45.806 de actiuni de control la circulatia materialului lemnos, din care 9.827 desfasurate impreuna cu Politia Romana, fiind constatate 539 de infractiuni silvice si confiscati 9.908 de metri cubi de materiale lemnoase. In urma controalelor au fost aplicate si 6.971 de contraventii, in valoare totala de 15.057.100 de lei.

De asemenea, au fost efectuate 157 de controale la instalatiile de debitat, din care 102 impreuna cu organele de politie, fiind constatate 45 de contraventii silvice, cu o valoare totala de 345.500 de lei, fiind confiscati 3.982 de metri cubi de lemn.

Potrivit Romsilva, se mentine tendinta descrescatoare a volumului taierilor ilegale in padurile proprietate publica de stat inregistrata anul trecut, cand scaderea a fost de 16,27%, cu un volum total al taierilor ilegale de 47.788 de metri cubi, fata de 57.080 de metri cubi inregistrati in anul 2015.

In acelasi timp, a crescut numarul agresiunilor asupra personalului silvic care asigura paza padurilor, fiind inregistrate in primul semestru 21 de agresiuni, fata de 22 agresiuni inregistrate in tot anul trecut.

Regia Nationala a Padurilor — Romsilva administreaza o suprafata de 3,14 milioane de hectare fond forestier proprietate publica a statului si, pe baze contractuale, aproximativ un milion de hectare fond forestier al unor unitati administrative sau aflat in proprietate privata.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1