Romsilva: Volumul taierilor ilegale din padurile de stat a scazut cu circa 21%, in primul trimestru al anului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Volumul taierilor ilegale de paduri aflate in fondul forestier de stat a scazut cu 20,86% in primul trimestru al anului, comparativ cu acelasi interval din 2016, a anuntat, joi, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, intr-un comunicat de presa, informeaza AGERPRES.

Conform datelor oficiale, in primele trei luni din 2017, s-a inregistrat un volum al taierilor ilegale de 8.533 de metri cubi, fata de 10.782 metri cubi, in aceeasi perioada din anul anterior. Tot in acest context, prejudiciul provocat de taierile ilegale a scazut la 2,27 milioane de lei, fata de 3,2 milioane de lei, in primul trimestru din 2016.

In ceea ce priveste controalele efectuate, angajatii Romsilva au realizat, intre ianuarie si martie, 23.190 de actiuni privind circulatia materialului lemnos, din care 5.274 in comun cu politia, fiind constatate 335 de infractiuni silvice si 4.638 de contraventii silvice. In urma acestor controale, au fost aplicate amenzi cu o valoare totala de 9,8 milioane de lei si s-au confiscat 4.790 de metri cubi de material lemnos, precizeaza Regia.

Pe de alta parte, in fondul forestier privat administrat de Romsilva, volumul taierilor ilegale s-a diminuat in primul trimestru cu 20,14%, pana la 4.408 metri cubi.

Datele centralizate confirma, de asemenea, tendinta descrescatoare a taierilor ilegale in fondul forestier de stat, pe fondul intensificarii controalelor angajatilor Romsilva, anul trecut inregistrandu-se o scadere semnificativa, de 16,27%, respectiv un volum total de 47.788 mc.

Primul trimestru din 2017 a consemnat o crestere de patru ori a numarului de agresiuni indreptate impotriva personalului silvic, respectiv 12 cazuri fata de trei, in perioada similara a anului trecut.

Regia Nationala a Padurilor — Romsilva administreaza o suprafata de 3,14 milioane de hectare fond forestier proprietate publica a statului si, pe baze contractuale, aproximativ un milion de hectare fond forestier al unor unitati administrative sau aflat in proprietate privata.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2