RONA DE SUS – Focuri de armă pentru prinderea unor fugari

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Când fugarii nu se conformează autorităților, acestea din urmă pot folosi armamentul din dotare. Așa s-a întâmplat și la Rona de Sus în finalul de săptămână trecut, când mai multe persoane au fost surprinse în timp ce făceau contrabandă cu țigări. Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Sighetu Marmației au desfășurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate, ocazie cu care au fost observate mai multe persoane care transportau colete voluminoase dinspre frontiera de stat spre interiorul țării.

Iulia Stan, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației, a precizat că polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea grupului, efectuând somațiile legale prin voce, însă persoanele nu s-au supus somațiilor. Dată fiind situația au fost executate două focuri de avertisment cu armamentul din dotare, în plan vertical, respectând prevederile legale în vigoare. Persoanele au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin, trecând prin apa râului Tisa din România în Ucraina.

„Au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a cazului. Ulterior, în zona respectivă au fost descoperite mai multe colete cu țigări. Acestea au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.999 pachete cu țigări provenite din magazine de tip duty free.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 46.788 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale”, a precizat Iulia Stan, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2