ROPEPCA: Bugetul de stat pierde 2,26 miliarde de lei pe an din sectorul gazelor, ca urmare a OUG 114/2018

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Bugetul de stat va pierde 2,26 miliarde de lei pe an, ca urmare a aplicarii prevederilor OUG 114/2018 din sectorul gazelor naturale, au declarat, marti, reprezentantii Asociatiei Romane a Companiilor de Explorare si Productie Petroliera (ROPEPCA), intr-o conferinta de presa, informeaza AGERPRES.

Aceasta este concluzia unui studiu comandat de ROPEPCA si realizat de Deloitte.

„Impactul negativ este semnificativ si asupra companiilor, dar si asupra angajatilor, a consumatorilor si asupra companiei in ansamblu”, a afirmat Saniya Melnicenco, presedintele Asociatiei.

Astfel, rezultatul studiului indica o scadere de 2,26 miliarde de lei a veniturilor la bugetul de stat, in urma aplicarii acestei ordonante.

„Este vorba despre venituri nerealizate de 1,15 miliarde de lei din plafonarea pretului gazelor, adica din neincasarea suprataxei din dereglementarea pretului, 471 de milioane de lei din redevente, 145 milioane de lei din impozitele pe profit, 192 de milioane de lei din TVA, 303 milioane de lei din dividende”, a afirmat Sorin Elisei, expert in cadrul Deloitte, in aceeasi conferinta de presa.

El a adaugat ca pierderile de 2,26 miliarde de lei inseamna aproape 20% din beneficiile sociale platite de Guvern in 2017.

OUG 114/2018 prevede, printre altele, plafonarea pretului de productie interna al gazelor naturale la 68 de lei pe MWh si o contributie de 2% din cifra de afaceri pentru companiile din energie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2