Rovana Plumb: Obiectivul de absorbtie a fondurilor europene este 9%, iar anul viitor va fi 26%

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a declarat vineri, la Petrosani, ca obiectivul stabilit pentru acest an in absorbtia fondurilor europene este de 5,2 miliarde de euro, adica 9% din totalul sumelor disponibile pentru Romania, urmand ca pentru anul 2018 acesta sa fie de 26%, ceea ce ar reprezenta o dublare a valorii in cifre absolute, precizeaza AGERPRES.

“Obiectivul pe care ni l-am propus pentru anul 2017 este de a aduce in tara 5,2 miliarde de euro. Acestea se compun din 1,9 miliarde de euro pe politica de coeziune, iar diferenta este pe plati directe, pilonul 2 al UE de dezvoltare — Politica agricola comuna. (…) Pentru anul urmator obiectivul este de 26%, ceea ce inseamna dublarea sumei (din anul 2017, n.r.)”, a spus ministrul Fondurilor Europene.

Oficialul guvernamental a mentionat ca pentru cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene, ministerul de resort a initiat o caravana care se va deplasa in toate regiunile tarii si va oferi consiliere in vederea facilitarii accesarii acestui gen de finantari nerambursabile.

Caravana va explica si demonstra modul in care se pot accesa fondurile europene si va culege informatii de la potentialii beneficiari, propuneri si solutii pentru simplificarea procedurilor de accesare, tinand cont de regulamentele europene.

Ministrul Rovana Plumb s-a aflat vineri la Petrosani, unde a semnat un contract in valoare de 90 de milioane de euro cu operatorul regional de apa SC Apa Serv Valea Jiului SA, prin care o parte din infrastructura de apa si canalizare din Valea Jiului va fi reabilitata pana in anul 2023.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1