Rovana Plumb si Eugen Teodorovici – propusi interimari la Transporturi si Dezvoltare Regionala

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Premierul Viorica Dancila a transmis presedintelui Klaus Iohannis propunerile de desemnare a ministrilor interimari pentru portofoliile Transporturilor si Dezvoltarii Regionale, Rovana Plumb si Eugen Teodorovici, astfel incat sa fie asigurata continuitatea activitatii in cele doua domenii, a anuntat, luni, Guvernul, printr-un comunicat de presa, informeaza AGERPRES.

„Am propus desemnarea ministrilor interimari pentru a asigura continuitate in activitatea guvernamentala in toate domeniile, inclusiv la Transporturi si Dezvoltare, portofolii cheie in derularea unor proiecte importante de investitii. Este vital insa, avand in vedere contextul actual, sa gasim solutii definitive privind numirile titularilor pentru cele doua functii”, a subliniat prim-ministrul Viorica Dancila, citata in comunicat.

Potrivit sursei citate, „Guvernul intelege pe deplin responsabilitatile guvernarii si cele ce decurg ca urmare a preluarii Presedintiei Consiliului Uniunii Europene” si este „vital” ca la prima reuniune cu Colegiul Comisarilor sa participe titularii tuturor portofoliilor din Executiv.

„Pentru punerea in aplicare a Programului de Guvernare este nevoie de implicarea deplina a tuturor membrilor Cabinetului, atat in cadrul sedintelor de Guvern, cat si in activitatea fiecarui ministru, in domeniul sau de activitate, cu efecte concrete pentru romani, precum plata salariilor si asigurarea continuitatii activitatii. Totodata, este vital ca la prima reuniune a Guvernului Romaniei cu Colegiul Comisarilor europeni, care va avea loc in aceasta saptamana la Bucuresti, sa participe titulari ai tuturor portofoliilor, cu atributii depline in exercitarea functiilor”, se subliniaza in comunicat.

De asemenea, se mentioneaza ca Guvernul asteapta in continuare motivarea presedintelui Romaniei cu privire la refuzul pentru propunerile inaintate anterior de numire a ministrilor Transporturilor si Dezvoltarii, „asa cum prevede Constitutia Romaniei si cum precizeaza deciziile Curtii Constitutionale”.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, vineri, ca va refuza propunerile pentru Ministerele Dezvoltarii si Transporturilor, respectiv Lia Olguta Vasilescu si Mircea Draghici.

„Nu am formulat inca un raspuns de refuz, fiindca asta va fi, voi refuza propunerile inaintate de prim-ministru, fiindca aici avem si argumente de legalitate, dar avem si argumente de oportunitate. Echipa mea lucreaza la aceasta analiza, insa pana la mijlocul saptamanii viitoare voi da publicitatii inclusiv motivele pentru care voi refuza propunerile facute de prim-ministru”, a spus seful statului, la Palatul Cotroceni.

Pe 3 ianuarie, Iohannis a semnat decretele pentru constatarea vacantei portofoliilor de la Ministerele Dezvoltarii si Transporturilor. Pe 22 noiembrie, Lucian Sova a demisionat de la Ministerul Transporturilor, iar pe 26 noiembrie a demisionat si Paul Stanescu de la Ministerul Dezvoltarii.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole