Roza – Rozalina, un festival de exceptie

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Zile pline de evenimente au fost in Maramures, la acest sfarsit de saptamana, mai multe comune ale judetului imbracand straie de sarbatoare.

Astfel, in intervalul 18 – 19 august, la Rozavlea au fost organizate zilele comunei, eveniment care a fost posibil si cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean.

Manifestarile gandite de organizatori au cuprins si ”Intalnirea cu fiii satului”, dar si Festivalul deja consacrat ”Roza – Rozalina”, se arata intr-un comunicat al Consiliului Judetean Maramures.

Vasile Mirza: Rozavlenii au sange albastru, pentru ca urmasul lor a fost voievodul Ioan de Rozavlea

Primarul Vasile Mirza s-a adresat celor prezenti, aducand in atentie istoria comunei Rozavlea. Edilul a explicat ca ”Roza – Rozalina”, frumoasa uriasilor din care descinde si comuna Rozavlea, conform unei vechi traditii, a ajuns simbolul si numele acestui festival.

”Trebuie sa fim mandri de istoria noastra, pentru ca uriasii, care sunt pomeniti chiar si in Biblie, sunt considerati a fi de origine celesta. De-a lungul anilor s-a dovedit ca memoria colectiva este mai importanta decat istoria, fapt care ar putea explica de ce Roza-Rozalina, un personaj mitic este mai cunoscuta decat voievodul de Maramures, Ioan de Rozavlea. Indiferent daca ne revendicam numele de la Roza-Rozalina sau de la Ioan de Rozavlea, noi, descendentii lor avem sange celest sau albastru si suntem urmasi de voievozi.

Revenind insa la festivalul nostru, doresc sa multumesc multumesc Consiliului Judetean Maramures, care si-a adus un aport considerabil in organizarea evenimentului nostru. Trebuie sa vorbim si despre administratie, iar pe rol se afla mai multe proiecte importante pentru comunitate: reabilitarea iluminatului public, asfaltarea unor drumuri de interes local, modernizarea caminului cultural, construirea unui centru multifunctional”, a precizat primarul Vasile Mirza. La final, edilul i-a invitat pe toti cei prezenti la spectacol si voie buna

Dupa deschiderea festiva a urmat un frumos program artistic oferit de Ansamblul Folcloric “Roza-Rozalina”, Grupul de copii din cadrul Scolii Rozavlea, dar si de artistii Patru Barlea, Anuta Zubascu, Vasile Vlad Banateanu, Marinel Petreus si Gheorghe Parja. Pe scena festivalului au urcat dansatorii si orchestra Ansamblului Folcloric National Transilvania, in timp ce seara s-a incheiat cu un concert oferit de cunoscuta cantareata Antonia.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *