RPD Coreeana: Liderul nord-coreean a calificat ultimele teste cu rachete drept un avertisment pentru Washington si Seul

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ultimele teste cu rachete efectuate de Coreea de Nord sunt un “avertisment” pentru Washington si Seul care realizeaza manevre militare comune, a afirmat liderul nord-coreean Kim Jong Un citat de agentia de stat KCNA, transmite AFP, informeaza AGERPRES.

“Felicitandu-se pentru succesul acestei lansari-test, Kim Jong Un a notat ca aceasta actiune a fost o ocazie de a adresa un avertisment corespunzator in directia manevrelor militare comune desfasurate de Statele Unite si Coreea de Sud”, conform sursei citate.

Agentia oficiala indica ca liderul nord-coreean a asistat personal la testarea rachetelor care a avut loc marti si care a permis verificarea eficacitatii unui nou tip de rachete tactice ghidate.

Statul major interarme al fortelor sud-coreene a informat ca, marti, armata nord-coreeana a lansat doua proiectile despre care se presupune ca ar fi rachete balistice cu raza scurta de actiune.

Lansarea nord-coreeana de rachete a avut loc dupa ce fortele americane si cele sud-coreene au inceput luni manevre comune vizand testarea capacitatii Seulului de a avea control operational pe timp de razboi.

Phenianul a avertizat ca aceste manevre compromit reluarea negocierilor dintre SUA si Coreea de Nord in privinta arsenalului nuclear nord-coreean.

Coreea de Nord a dezaprobat constant aceste manevre comune regulate pe care le considera o pregatire pentru o eventuala invazie a teritoriului sau.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *