Rudolf Stauder: Am fost onorat să particip la evenimentul care marchează 100 de ani de la moartea lui Vasile Lucaciu

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Zilele acestea este despre Vasile Lucaciu, erou național, cunoscut de toată lumea drept „Leul din Șișești”. În Baia Mare, dar și la Șișești vor fi organizate o serie de evenimente în memoria lui Vasile Lucaciu.
„Am fost onorat să particip la evenimentul care marchează 100 de ani de la trecerea în neființă a celui care în memoria multora dintre noi a rămas ca leul din Șișești, Vasile Lucaciu un erou , luptător neînfricat pentru drepturile românilor din Transilvania. Devenit recent erou național datorită unui proiect inițiat de colegii mei liberali din parlament .
Acest titlu este important pentru a educa și generațiile viitoare în spiritul valorilor naționale, pentru a le arăta cine sunt adevărații eroi, oamenii cărora le datorăm libertatea noastră, unitatea noastră. Vasile Lucaciu nu a fost doar un luptător pentru drepturile și libertățile românilor. A fost întemeietor de școală, ctitor de biserică, un om dedicat comunității și poporului său. Un model adevărat de implicare politică și civică.
Astăzi, nouă ne revine datoria să păstrăm vie memoria lui Vasile Lucaciu, să le spunem tinerilor cine a fost și ce a făcut pentru noi părintele Lucaciu și să îi învățăm că patriotismul adevărat stă în fapte, nu în vorbe.
Să facem din Biserica Sfintei Uniri a Tuturor Românilor din Șișești loc de pelerinaj pentru cei care vor să vadă ce înseamnă cu adevărat dragostea de țară și popor. Așa vom fi demni de moștenirea lui Vasile Lucaciu,
vom înțelege mai bine trecutul și prezentul și îi vom învăța pe copii că istoria noastră este clădită pe luptă, jertfă și sacrificii”, a declarat prefectul de Maramureș, Rudolf Stauder,
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole