Rugby: CSM Stiinta Baia Mare a cucerit titlul de campioana a Romaniei

Reclame home 1
Reclame home 1

CSM Stiinta Baia Mare a castigat titlul de campioana a Romaniei la rugby, sambata, dupa ce a invins-o pe CSA Steaua Bucuresti cu scorul de 24-22 (7-3), sambata, in finala SuperLigii CEC Bank la rugby, pe Stadionul Municipal din Barlad, informeaza AGERPRES.

”Zimbrii” si-au trecut in palmares al saselea lor titlu national, dupa cele din 1990, 2009, 2010, 2011 si 2014.

Baimarenii au inceput mai bine si au marcat un prim eseu prin Adrian Apostol (12), transformat de Dorin Manole (13). Steaua a redus din diferenta pana la pauza printr-o lovitura de pedeapsa transformata de Ionel Melinte (40).

Imediat la reluat, maramuresenii Taniela Marawunawasawasa a refacut ecartul de pe tabela, printr-un dropgol (41).

Andrei Florescu a reusit un eseu (48), transformat de Melinte (49), iar Steaua a egalat pentru scurt timp, 10-10. Apostol a marcat a doua sa incercare (52), fructificata de Manole, dupa care acelasi Manole si-a trecut si el numele pe lista celor care au reusit eseuri (55), ducand scorul la 24-10 pentru echipa din Baia Mare.

”Ros-albastrii” au revenit in meci printr-un eseu de penalizare (62), Melinte a marcat si el o incercare (70), dar Daniel Plai a ratat transformarea, astfel ca Stiinta Baia Mare a castigat cu 24-22.

Stiinta Baia Mare a jucat a opta sa finala de cand primul esalon valoric se disputa in actualul format, iar militarii a revenit in ultimul act al competitiei dupa o asteptare care dureaza din 2011, dar ultimul titlu cucerit de Steaua dateaza din 2006.

Cele doua echipe s-au mai intalnit in trei finale consecutive, in 2009, 2010 si 2011, toate castigate de Stiinta.

In sezonul regulat, Steaua s-a impus pe Arena Zimbrilor, rezultat 19-15, pentru ca in retur, in Ghencea, partida sa se incheie la egalitate 13-13.

Foto: CSM Stiinta Baia Mare (Facebook)

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole