Rugby: CSM Stiinta Baia Mare joaca sambata acasa cu RCM Timisoara (ora 18.00)

Pe stadionul Lascar Ghinet, Stiinta Baia Mare si RCM Timisoara se vor confrunta in cea de-a doua etapa din Play-Off, miza fiind ocuparea primei pozitii la finalul partii secunde a SuperLigii CEC Bank. Stiinta Baia Mare a pornit cu victorie in Play-Off, zimbrii obtinand si bonusul ofensiv pentru cele patru eseuri marcate CSM-ului, trei dintre ele au venit gratie fortei inaintarii si a molului, procedeul atat de drag maramuresenilor.

Desigur cu titlul de campioana a sezonului regulat, fara a cunoaste infrangerea de partea sa, cu un debut promitator in Play-Off si avand avantajul terenului propriu unde nu a mai cedat din 2008, Stiinta Baia Mare poate privi optimist spre derby-ul cu RCM Timisoara. Insa orgoliosi de fel, banatenii nu se vor deplasa in Maramures doar pentru a face act de prezenta in ciuda locului asigurat in semifinale, elevii lui Danie De Villiers vor incerca sa castige pentru prima data in aceasta editie in fata gruparii cu care in ultimele doua sezoane a luptat pentru titlul de campioana.
Amintind de acest aspect, cele doua dispute din sezonul regulat au consemnat un succes al baimarenilor si o remiza, partide in care de fiecare data echipa socotita in deplasare a evoluat mai bine.
Astfel maramuresenii au castigat in Banat gratie punctelor marcate de Samoa Luke intr-un adevarat one-man show pentru ca in retur galben-albastrii sa fie la conducere iar apoi zimbrii sa egaleze, victoria fiind imposibila si pentru ca Samoa Luke nu a mai fost in zi de sut ratand trei lovituri de pedeapsa.

In acest moment Stiinta Baia Mare se afla in fruntea clasamentului avand cinci puncte avans fata de RCM Timisoara si cum ambele echipe si-au asigurat deja prezenta in semifinale victoria oricareia dintre ele ar fi un avantaj moral mai ales daca se vor reintalni in marea finala.
De cand primul esalon valoric se disputa in formatul SuperLiga CEC Bank, Stiinta Baia Mare si RCM Timisoara s-au intalnit de 15 ori, sapte victorii revenind baimarenilor, sase timisorenilor alaturi de doua partide terminate nedecis. Dintre aceste 15 dispute una a avut loc in semifinale cand s-au impus zimbrii, doua in finala cand de fiecare data castig de cauza au avut timisorenii.
Partida Stiinta Baia Mare-RCM Timisoara se va disputa sambata, 16 august, pe stadionul Lascar Ghinet cu incepere de la ora 18:00 putand fi urmarita in direct pe Rugby TV.

Statistici ale celor doua echipe in aceasta editie a SuperLigii CEC Bank:
Stiinta Baia Mare
Loc 1: 13-12-1-0-336:139-57p (7 pb)
Eseuri marcate:47 (15 cu aportul inaintarii, 29 cu aportul liniilor dinapoi, 3 eseuri de penalizare)
Eseuri primite: 10
Cel mai eficient marcator de eseuri: Michael Wiringi – 5 reusite
Cel mai eficient marcator de puncte: Samoa Luke-111 (2e, 28tr, 15lp)
Cartonase galbene: 6

RCM Timisoara
Loc 2: 13-10-1-2-389:198-52p (10 pb)
Eseuri marcate: 53 (22 cu aportul inaintarii, 30 cu aportul liniilor dinapoi, 1 eseu de penalizare)
Eseuri primite: 18
Cel mai eficient marcator de eseuri: Stephen Shennan – 7 reusite
Cel mai eficient marcator de puncte: Vali Calafeteanu – 75 (18tr, 13lp)
Cartonase galbene: 16
www.super-liga.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1