Rugby: CSM Stiinta Baia Mare s-a impus la Cluj si este lidera dupa turul sezonului regulat in SuperLiga CEC Bank

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Dupa o partida in care CSM Stiinta Baia Mare a stiut sa-si puna in valoare atat inaintarea cat si linia de treisferturi, maramuresenii au castigat pe Cluj Arena in fata gazdelor de la Universitatea, bonusul ofensiv obtinut asigurandu-le prima pozitie a clasamentului la finalul turului sezonului regulat. Elevii lui Eugen Apjok au inceput in forta dorind sa transeze inca din start victoria astfel ca dupa numai cinci minute de joc, Botezatu cel introdus in mod inspirat de tehnicianul baimarenilor pe post de aripa a marcat prima incercare a partidei.

Universitatea Cluj nu a dezarmat si alb-negrii au revenit in joc si I. Dimofte, absent in etapa trecuta, a redus din diferenta in urma concretizarii unei lovituri de pedeapsa, rezultatul primului sfert de ora fiind 5-3 in favoarea maramuresenilor. Pana la finalul primei parti clujenii nu au mai putut fi suprinsi in aparare astfel ca pentru a pune presiune zimbrii au ales concretizarea in puncte a loviturilor de pedeapsa, cu doua reusite in minutele 20 si 28 Luke Samoa stabilind rezultatul pauzei: 3-11.

Partea secunda a avut un alt scenariu si la numai un minut dupa reluare Botezatu a realizat dubla personala, Luke Samoa a transformat pentru ca vizitatorii sa se desprinda la 18-3 pe tabela de marcaj. In minutul 49 apararea studentilor de pe malurile Somesului a cedat din nou, Luke Samoa nu s-a mai evidentiat in fata butului, ci printr-o cursa de 40 de metri pentru a finaliza apoi in terenul de tinta advers, tot el ratand transformarea. Cu un sfert de ora inainte de fluierul final baimarenii si-au asigurat si bonusul ofensiv in urma unei actiuni pe treisferturi centrul Spring, introdus pe post de aripa in partea secunda, izbutind eseul cu numarul patru, Luke Samoa a ratat din nou transformarea scorul devenind insa 28-3.
Din istoria partidei nu putea lipsi actiunea preferata a zimbrilor si in minutul 74 dupa un mol de margine Ene a marcat a cincea incercare in contul maramuresenilor pentru 33-3, Luke Samoa nereusind nici de aceasta data transformarea.
Finalul jocului a consemnat si eseul de onoare al gazdelor autor fiind Salagean in minutul 79, acestea fiind ultimele puncte ale partidei castigate de Baia Mare cu 33-8.
Cu acest succes Stiinta Baia Mare a incheiat turul sezonului regulat pe prima pozitie iar etapa urmatoare va juca pe terenul celor de la Dinamo Bucuresti, in timp ce Universitatea Cluj va primi vizita echipei Steaua Bucuresti pe Cluj Arena.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *