Rugby: CSM Stiinta Baia Mare – Timisoara Saracens 22-3, intr-un meci restanta din SuperLiga

Reclame home 1
Reclame home 1

CSM Stiinta Baia Mare a invins, miercuri, pe teren propriu, campioana en titre Timisoara Saracens, cu scorul de 22-3 (13-3), intr-un meci restanta din etapa a IX-a a SuperLigii CEC Bank la rugby, informeaza AGERPRES.

Dominand partida de la un cap la altul, maramuresenii s-au impus datorita unui eseu, izbutit de Michael Donaghan, transformat de Luke Samoa, acelasi Samoa concretizand alte 5 lovituri de pedeapsa. Oaspetii nu au reusit decat fructificarea unei lovituri de pedeapsa.

Timisorenii au inceput mai bine, dar au ratat in primele minute doua lovituri de penalitate prin Gabi Conache, scorul fiind deschis de gazde prin fructificarea primei lovituri de pedeapsa de care au beneficiat, autor Luke Samoa.

Impulsionati de public si de avantajul de pe tabela de marcaj, ”zimbrii” au presat tot mai insistent, scotianul Michael Donaghan reusind singurul eseu al partidei, pentru CSM, transformat de Luke Samoa.

La pauza, tabela de marcaj indica 13-3 in favoarea ”zimbrilor”, Luke Samoa, pentru Baia Mare, si Conache, pentru banateni, reusind transformarea unor lovituri de pedeapsa.

In mitanul secund, toate punctele au venit tot in dreptul gazdelor si tot prin lovituri de penalitate, marcator fiind acelasi Luke Samoa. In minutele 56, 65 si 77, jucatorul neozeelandez al maramuresenilor a reusit alte 9 puncte, scorul ajungand 22-3 pentru echipa vicecampioana, acesta fiind si rezultatul final al partidei.

In urma succesului de pe Arena Zimbrilor, CSM Stiinta Baia Mare ajunge la acelasi numar de puncte, 48, cu liderul Steaua, in clasament, si are cele mai mari sanse de a incheia sezonul regulat pe prima pozitie avand in vedere ca in ultima etapa, din acest weekend, va juca acasa contra lui Dinamo, iar ”militarii” stau.

Campioana Timisoara Saracens in schimb va incheia pe locul 3 indiferent de rezultatele din ultima etapa, banatenii, cu 40 de puncte acumulate in prezent, urmand sa primeasca duminica replica celor de la CS Politehnica Iasi.

Dupa disputarea celor sapte etape ale returului, echipa de pe locul 1 se califica automat in semifinale, in timp ce urmatoarele clasate vor disputa meciuri intre ele, pe terenul echipelor mai bine clasate: locul 2 cu locul 7, locul 3 cu locul 6 si locul 4 cu locul 5.

In weekendul 20-21 mai sunt programate semifinalele, iar pe 27 mai, finala mare si finala mica a competitiei.

De asemenea, invinsele din barajul pentru semifinale vor mai juca un tur in 13, 17 si 20 mai, echipele plecand de la 0 puncte in clasament.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole