Rugby: Cupa Regelui – Zimbrii lupta pentru pastrarea titlului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Campioana Romaniei la rugby, Timisoara Saracens, va intalni Steaua Bucuresti, pe 5 august, in derbyul primei etape, faza play-off, din editia 2017 a Cupei Regelui, informeaza site-ul SuperLigii.

Tot in faza play-off a competitiei, sambata viitoare, CSM Stiinta Baia Mare se va confrunta cu CSM Olimpia Bucuresti, in timp ce in faza play-out, CSM Bucovina Suceava, nou promovata in Super Liga, va avea ca adversar pe U Cluj.

Toate cele 8 echipe care vor juca in editia 2017-2018 a SuperLigii CEC Bank la rugby, cea mai importanta competitie valorica din sportul romanesc cu balonul oval, se aliniaza si la startul Cupei Regelui din acest an, eveniment care va deschide practic sezonul intern.

Este vorba despre Timisoara Saracens, CSM Stiinta Baia Mare, CSM Bucuresti, CSA Steaua, CS Dinamo, CS Politehnica Iasi, CS Universitatea Cluj si CSM Bucovina Suceava, aceasta din urma, castigatoarea Diviziei Nationale de Seniori (esalonul doi valoric), promovand in SuperLiga.

Cea de-a treia editie a Cupei Regelui va debuta in weekendul 5-6 august si va dura trei saptamani, pana pe 19-20 august.

Cele opt echipe vor fi impartite in doua grupe, in functie de locul ocupat in clasamentul SuperLigii CEC Bank, editia 2016/2017, astfel: locurile 1-4 din clasamentul SuperLigii CEC Bank vor disputa partide in play-off, iar locurile 5-8 din clasamentul SuperLigii CEC Bank vor disputa partide in play-out. Se va juca fiecare cu fiecare dupa sistem Berger — cu clasament final la terminarea tuturor partidelor, iar la final vor fi declarati castigatori Cupa Regelui play-off si castigatori Cupa Regelui play-out.

Jocurile in play-off se vor disputa intr-un singur tur, aplicandu-se prevederile Tabelei Berger pentru patru echipe participante, dupa care se va intocmi un clasament de la 1 la 4, echipele fiind Timisoara Saracens, CSA Steaua, CSM Baia Mare si CSM Bucuresti.

Jocurile in play-out se vor desfasura intr-un singur tur, aplicandu-se prevederile Tabelei Berger pentru patru echipe participante, dupa care se va intocmi un clasament de la 5 la 8, echipele fiind CS Dinamo, CSM Bucovina Suceava, CS Poli Iasi si CS Universitatea Cluj.

Meciurile vor avea loc pe 5, 12 si 19 august. Aceasta competitie ofera sansa jucatorilor tineri de a evolua in aceste partide, fiind obligatorie prezenta pe Anuntul Oficial al fiecarui meci a minim trei sportivi U23, nascuti in 1994 sau mai mici.

Editia inaugurala a Cupei Regelui a fost castigata de Timisoara Saracens care a invins in finala pe Stiinta Baia Mare cu 24-22, editia a doua revenind celor de la Baia Mare, ”zimbrii” impunandu-se in fata CSA Steaua cu 10-8.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2