Rugby: Jucătorii profesioniști din Țara Galilor au acceptat reducerea salariilor cu 25%

PNL

Jucătorii şi conducătorii din rugbyul profesionist galez au ajuns la un acord pentru reducerea salariilor cu 25%, începând cu data de 1 aprilie şi pentru următoarele trei luni, a anunţat Federaţia de rugby din Ţara Galilor (WRU), citată de AFP, titrează Agerpres.

“Professionnal Rugby Board (PRB, însărcinată cu rugbyul profesionist galez – n.red.) a ajuns la un acord cu Asociaţia jucătorilor galezi de rugby (WRPA) în privinţa propunerii de reducere cu 25% a salariilor, începând de la 1 aprilie, care se aplică pentru următoarele trei luni”, a explicat federaţia într-un comunicat.

Această reducere a salariilor nu se va aplica, însă, jucătorilor care câştigă 25.000 de euro pe an sau mai puţin. Cele patru francize profesioniste regionale din Ţara Galilor, Ospreys, Dragons, Cardiff Blues şi Scarlets, vor realiza astfel o economie de 25% la salariile jucătorilor care depăşesc această sumă, adaugă WRU, pentru a lupta împotriva crizei generate de noul coronavirus.

Conform unui sistem aplicat începând de anul trecut, WRU acoperă salariile celor mai buni 38 de jucători ai ţării, până la nivelul de 80%, restul de 20% căzând în sarcina francizelor regionale. Cu excepţia acestor jucători, salariile sunt suportate integral de regiuni.

Selecţionerul Ţării Galilor, Wayne Pivac, acceptase deja o reducere cu 25% a salariului său, după cum a anunţat anterior federaţia.

Toate competiţiile, campionat şi cupe, sunt deja anulate pentru restul sezonului în Ţara Galilor, din cauza pandemiei de Covid-19.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1