Rugby: Moldoveanul Ștefan Răzvan Iancu în tabăra zimbrilor

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Când vine vorba de acest nobil sport rugby, Moldova a fost, este și va rămâne un izvor nesecat de tinere talente. Dovadă stă și înregimentarea de către campioana României a jucătorului din linia a doua Ștefan Răzvan Iancu, scrie CSM Știința Baia Mare pe pagina de Facebook.

Născut la Bârlad pe data de 1 iulie 1998, jucătorul moldav are un fizic impunător (2,05 m și 128 kg). A început rugby-ul la vârsta de 15 ani, grație unui prieten care i-a canalizat atenția spre Clubul Sportiv Școlar Bârlad club pentru care a evoluat sub comanda lui Iulian Eftimie în perioada 2013-2015.

În urmă cu cinci ani a pășit pentru prima oară la un club din nordul țării, fiind cooptat de Răzvan Popovici – Mircea Taloș în lotul echipei C.S.S.2 Baia Mare. În cei doi ani petrecuți la Baia Mare (2015-2017), Ștefan a reușit să își adjudece toate trofeele puse în joc la nivelul rugby-ului juvenil, campionatul – cupa atât cu echipa de rugby 10 cât și cu cea de rugby 15.

Același fin tehnician Eugen Apjok reușește să îl coopteze în lotul revelației rugby-ului românesc, C.S.M.București club cu care între 2017-2019, izbutește să obțină două Cupe ale României plus o Cupă a Regelui 2018. Din toamna lui 2019 și până în prezent colosul de 2,05 metri, a îmbrăcat tricoul echipei Sport Club Municipal Gloria Buzău, echipă condusă de Constantin Merșoiu.

Până la această vârstă a reușit să obțină o convocare la naționala de seniori, fiind un jucător de bază la naționalele de Under 17, 18, 20 și 23 de ani. Cu naționala de Under 20 a fost prezent la două turnee finale ale Campionatului European ambele găzduite de Portugalia. Din familia sa bunicul dinspre mamă Vasile Caramfil a reușit să performeze în sport, fiind trei ani campion național la lupte greco romane.

Foto-CSM Știința Baia Mare, FB//ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1