Rugby: Patru baimareni au contribuit la victoria Romaniei cu Belgia: 29-10

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

O victorie cu punct bonus ofensiv, de acest lucru avea nevoie echipa nationala a Romaniei in meciul cu Belgia, codasa grupei E1 din Cupa Europeana a Natiunilor. Chiar daca eseul decisiv a venit in ultimul minut de joc, punctele vor fi in dreptul Romaniei, care mai are un singur meci de jucat in editia din acest an a CEN, in deplasare, cu Georgia. Daca va invinge la Tbilisi, România va castiga CEN si va merge la Cupa Mondiala.

Conform International Rugby Board (IRB), 13 echipe din primul esalon valoric, care au asigurata deja participarea la cea mai inalta competitie rugbystica internationala, au fost deja repartizate in cele 4 grupe. In cazul in care România va castiga CEN, se va califica la CM de pe prima pozitie ca Europa 1 si va fi in grupa C, cu campioana mondiala, Noua Zeelanda, cu Argentina, cu Tonga si cu o echipa din Africa, cel mai probabil Namibia. Daca Stejarii se vor clasa pe locul 2 in CEN, vor intra in grupele CM de pe pozitia Europa 2, urmând sa faca parte din grupa D, alaturi de Franta, Irlanda, Italia si Canada.

Intr-un alt meci al zilei, Rusia – Portugalia: 34-18. Rusia nu mai poate pierde locul 3 in grupa si va disputa jocuri de baraj pentru a putea participa la Cupa Mondiala de anul viitor, acolo unde Georgia si România sunt deja calificate.

Romania – Belgia: 29-10 (14-0)

Arbitri: Claudio Blessano – Carlo Damasco si Emanuele Tomo (toti Italia)

România: Mihaita Lazar, Eugen Capatana, Paulica Ion – Marius Sirbe, Valentin Popirlan – Viorel Lucaci, Vlad Nistor, Stelian Burcea (capitan) – Florin Surugiu, Valentin Calafeteanu – Ionut Dumitru, Florin Vlaicu, Csaba Gal (CSM Stiinta Baia Mare), Madalin Lemnaru – Dorin Manole

Rezerve: Alexandru Oancea (CSM Stiinta Baia Mare), Constantin Pristavita (CSM Stiinta Baia Mare), Horatiu Pungea, Cristian Munteanu, Alexandru Mitu, Catalin Fercu, Florin Ionita, Cristian Dinis (CSM Stiinta Baia Mare).

Evolutia scorului
4 – eseu Lucaci, Vlaicu transforma: 7-0
25 – eseu de penalizare. Vlaicu transforma: 14-0
47 – Vlaicu rateaza o l.p.
53 – Vlaicu transforma o lovitura de pedeapsa: 17-0
55 – penalitate transformata de belgieni: 17-3
58 – eseu Calafeteanu, Vlaicu transforma: 24-3
72 – eseu de penalizare pentru Belgia, transformat: 24-10
80 – Burcea eseu, Vlaicu rateaza transformarea: 29-10

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *