Rugby: Selecţionerul Angliei, Eddie Jones, și-a prelungit contractul până la Cupa Mondială din 2023

PNL

Selecţionerul naţionalei de rugby a Angliei, australianul Eddie Jones, va rămâne în funcţie până la viitoarea ediţie a Cupei Mondiale, care va avea loc în Franţa, în anul 2023, a anunţat joi Federaţia engleză (RFU), confirmând prelungirea contractului tehnicianului de la antipozi, informează AFP, relatează Agerpres.

Sosit în 2015 la conducerea XV-lui Trandafirului, Eddie Jones a reuşit un bilanţ impresionant, 42 de victorii în 54 de partide, cu doar 11 înfrângeri şi un egal, acesta fiind cel mai bun procentaj de victorii (78%) pentru un selecţioner englez.

Sub conducerea sa, naţionala Angliei a obţinut două succese în Turneul celor Şase Naţiuni, cu un Mare Şlem reuşit în 2016, egalând totodată recordul mondial de victorii consecutive (18), pe care îl împarte cu Noua Zeelandă.

“Nu am crezut niciun moment, atunci când am sosit aici, în urmă cu patru ani, că voi avea un al doilea mandat de patru ani, însă circumstanţele sunt favorabile”, a precizat Eddie Jones în comunicatul dat publicităţii de RFU.

Australianul, care a condus selecţionata Angliei până în finala Cupei Mondiale 2019, pierdută în faţa Africii de Sud, este cel mai bine plătit antrenor de rugby din lume, cu un salariu anual estimat la 750.000 de lire sterline (825.000 euro), însă el a acceptat recent o reducere cu 25% pentru o perioadă minimă de trei luni, pentru a ajuta federaţia să facă faţă cât mai bine crizei financiare generată de pandemia de coronavirus.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1