Rugby: Stejarii sunt in fata debutului la Campionatul Europei 2015

Reclame home 1
Reclame home 1

rugby stejariReprezentativa Romaniei va pleca duminica in Portugalia pentru meciul de debut in Rugby Europe Championship 2015, Campionatul Europei 2015, noua titulatura a Cupei Europene a Natiunilor. In aceasta intrecere se confrunta echipele situate valoric imediat in spatele celor care participa la Turneul celor sase natiuni.

“Stejarii” vor juca primul meci din competitie cu Portugalia, pe 7 februarie, la Lisabona, iar pentru acest meci staff-ul tehnic condus de galezul Lynn Howells va deplasa un lot compus din 29 jucatori, dintre care singura noutate o reprezinta includerea lui Sabin Stratila, dar si revenirea veteranului Danut Dumbrava, potrivit Federatiei Romane de Rugby. Cea mai importanta absenta este cea a lui Florin Vlaicu, accidentat in partida pe care Lupii Bucuresti au disputat-o la Paris cu Stade Francais, in European Rugby Challenge Cup.

Lotul echipei noastre cuprinde urmatorii jucatori:
Pilieri: Horatiu Pungea (Lyon), Constantin Pristavita (CSM Stiinta Baia Mare), Mihaita Lazar (Castres), Petru Tamba (RCJ Farul Constanta), Alexandru Tarus (RCM Timisoara), Paulica Ion (Perpignan)
Taloneri: Andrei Radoi (Ealing Trailfinders), Otar Turasvili (Farul Constanta);
Linia a doua: Valentin Poparlan (RCM Timisoara), Marius Sirbe (Blagnac), Marius Antonescu (Tarbes)
Linia a treia: Mihai Macovei (Massy), Viorel Lucaci (Steaua Bucuresti), Stelian Burcea (RCM Timisoara), Valentin Ursache (Oyonnax), Vlad Nistor (Castres)
Mijlocasi la gramada: Florin Surugiu (CSM Olimpia Bucuresti), Grigoras Diaconescu (Steaua Bucuresti), Valentin Calafeteanu (RCM Timisoara)
Mijlocasi la deschidere: Danut Dumbrava (Steaua Bucuresti), Dorin Manole (Orthez)
Centri: Csaba Gal (Universitatea Cluj), Robert Dascalu (Steaua Bucuresti);
Aripi: Adrian Apostol (Farul Constanta), Florin Ionita (Steaua Bucuresti), Ionut Dumitru (Steaua Bucuresti), Ionut Botezatu (CSM Stiinta Baia Mare)
Fundasi: Catalin Fercu (Saracens), Sabin Stratila (Farul Constanta).

“Stejarii” au trei victorii consecutive in fata lusitanilor, in 2013 echipa noastra impunandu-se la Lisabona cu rezultatul de 19-13.

Portugalia va fi primul adversar al Stejarilor din editia 2015, partida urmand a avea loc la Lisabona pe 7 februarie. La primul test cu miza reala de cand se afla pe banca tehnica a lusitanilor, antrenorul Joao Luis Pinto a anuntat un lot care cuprinde 34 de jucatori, printre acestia regasindu-se si componentii echipei CDU Lisabona, absenti din partida de verificare cu England Students. Nu lipsesc nici Julien Bardy, care saptamana trecuta a contribuit la succesul lui Clermont in fata lui Saracens in Champions Cup, Eric dos Santos de la Biarritz, Jose Lima jucatorul lui Carcassone, Maxime Tonieta, coechipier cu Vali Ursache la Oyonnax sau Pedro Bettencourt Avila, aflat si el in lotul lui Clermont.
In continuare Os Lobos se vor baza si pe jucatori consacrati precum Vasco Uva ajuns la 93 de selectii, Tiago Girao, Bruno Rocha sau Francisco Magalhaes, sperand la un sezon mai reusit fata de cel anterior, in care au evitat retrogradarea din esalonul de elita gratie celor doua victorii cu Belgia.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2