Rus: La finele lunii aprilie ne apropiem de aprobarea Master Planului de Transport

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

ioan-rusMaster Planul General de Transport al Romaniei ar putea fi aprobat la finalul lunii aprilie, iar Romania ar putea deveni un mare santier incepand din acest an pe toate tipurile de transport, a declarat, marti, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, la finalul intalnirii pe care a avut-o cu comisarul european pentru politici regionale, Corina Cretu, transmite Agerpres.

“Maine si poimaine, la nivel tehnic in Comisie (Comisia Europeana — n. r.) vom avea discutii la Bruxelles, dupa care vom primi observatii — sper sa fie cat mai putine observatii (…). Vom reusi, probabil la finele lunii aprilie, sa ne apropiem de aprobarea finala si atunci putem vorbi despre strategia de implementare la modul adevarat, fara ca ea sa poata fi modificata de nimeni, pentru ca in structura aceea de proiecte si in structura aceea de prioritati si Comisia ne va finanta si institutiile financiare internationale si bugetul statului.

Cred ca la finele lunii urmatoare vom avea un document care, chiar daca pica vreun guvern sau pleaca un ministru etc., el nu va mai fi modificat pentru ca se duc inainte in structura respectiva. Cred ca noi, doamna comisar, vom reusi sa parcurgem si acest calendar si foaia de parcurs pentru aprobarea Master Planului, structura lui este rezonabila si acest lucru va permite ca Romania sa fie un mare santier incepand din acest an pe toate tipurile de transport”, a spus Rus.

Ministrul Transporturilor a precizat ca a fost elaborata lista de proiecte pe toate domeniile de transport, respectiv rutier, naval, feroviar, naval, aerian, cuprinse in Master Planul General de Transport, dar si pe centre modale.

Ioan Rus crede ca au fost respectate intocmai criteriile impuse de Comisia Europeana pentru elaborarea unui astfel de document, tinandu-se cont de criteriile economice, de cele de mediu si de cele sociale.

“Am avansat Master Planul de Transport pe toate tipurile de transport — rutier, naval, feroviar, naval, aerian si pe centre modale. A fost elaborata lista de proiecte pe fiecare din aceste domenii de transport. Credem noi ca au fost respectate intocmai criteriile impuse de CE pentru elaborarea unui astfel de document. Am tinut cont si de criterii economice si de criterii de mediu si criterii sociale, astfel incat sa generam un document care sa raspunda nevoilor de dezvoltare economica a Romaniei, infrastructura de transport fiind unul dintre suportii pe care se poate realiza aceasta dezvoltare”, a afirmat Ioan Rus.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

3 Comments

 1. Paraschiv Oprea

  …cam asa suntem noi ,in apropiere dar niciodata in miezul problemei..
  Adica ,pe langa,paraleli…

  Reply
 2. Paraschiv Oprea

  …cam asa suntem noi ,in apropiere dar niciodata in miezul problemei..
  Adica ,pe langa,paraleli…

  Reply
 3. Paraschiv Oprea

  …cam asa suntem noi ,in apropiere dar niciodata in miezul problemei..
  Adica ,pe langa,paraleli…

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1