Rusia acuza coalitia internationala ca refuza sa faca schimb de informatii despre teroristi

PNL

teroristiMinisterul rus al Apararii a cerut din nou coalitiei internationale antiteroriste “sa-si arate cartile” si sa procedeze la un schimb de date despre dispunerea pozitiilor teroriste in Siria, relateaza SputnikNews, citata de Agerpres.

“De la inceperea operatiunii impotriva Daesh (acronimul arab al Statului Islamic /SI/), am propus de mai multe ori americanilor sa organizam un schimb de informatii asupra dispunerii siturilor teroriste in Siria”, a declarat miercuri purtatorul de cuvant al Ministerului rus al Apararii, Igor Konasenkov.

“Poate ca a venit timpul pentru colegii nostri din asa-zisa coalitie internationala sa-si arate cartile?”

La sfarsitul lunii octombrie, SUA si Rusia au semnat un memorandum asupra securitatii zborurilor deasupra Siriei, destinat sa previna incidentele intre avioanele rusesti si cele ale coalitiei conduse de Washington. Acest document nu prevede remiterea de catre militarii americani a unor informatii despre tintele pe teritoriul sirian colegilor lor rusi, subliniaza Pentagonul, adaugand ca nu va furniza informatii Rusiei atata vreme cat ea il va sustine pe presedintele sirian Bashar al Assad.

Totusi, presedintele rus Vladimir Putin s-a inteles cu omologul sau francez Francois Hollande sa faca schimb de informatii despre pozitiile teroristilor in Siria. Intre altele, Rusia primeste date prin centrul de informatii de la Bagdad, organizat de Rusia, Siria, Iran si Irak.

Aviatia rusa efectueaza bombardamente punctuale asupra siturilor teroriste in Siria la cererea presedintelui Assad din 30 septembrie. Coalitia condusa de SUA isi desfasoara operatiunea aeriana impotriva teroristilor din Irak si Siria din 2014.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1