Rusia acuza SUA ca impinge disputa cu Iranul in pragul razboiului

Reclame home 1
Reclame home 1

Rusia a acuzat vineri SUA de exacerbarea deliberata a tensiunilor periculoase in jurul Iranului si ca duc situatia in prag de razboi, informeaza Reuters, citand agentia de presa rusa RIA Novosti, informeaza AGERPRES.

Ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov a invitat Washingtonul sa cantareasca posibilele consecinte ale unui conflict cu Iranul, afirmand ca informatiile aparute in New York Times arata ca situatia este extrem de periculoasa.

Donald Trump a aprobat joi seara ‘lovituri punctuale impotriva unor tinte iraniene, cum ar fi radare si baterii de rachete’, dar s-a razgandit in ultimul moment si si-a anulat ordinul inainte ca Pentagonul sa-l puna in aplicare.

Situatia din jurul Iranului balanseaza la un pas de razboi, a afirmat Riabkov, intr-o declaratie pentru RIA Novosti. ‘Nu ma apuc sa evaluez ce s-a intamplat cu adevarat in ultimele ore in aceasta privinta, dar – conform informatiilor care ne parvin – este evident ca situatia este extrem de periculoasa, as spune ca se afla in pragul razboiului’, a apreciat ministrul Riabkov.

‘Majoritatea ‘incendiilor’ din Orientul Mijlociu a izbucnit din cauza liniei de instigare a Washingtonului. Pericolul conflictului nu a disparut si ii indemnam din nou pe oficialii cu simtul responsabilitatii, daca mai sunt dintre acestia la Washington, sa cantareasca consecintele’ unor astfel de actiuni, a declarat Riabkov, avertizand SUA impotriva unor ‘masuri imprudente’, conform agentiei de presa ruse citate.

Tensiunile dintre Iran si SUA au exacerbat joi dupa ce Washingtonul a acuzat Teheranul ca a doborat o drona americana in apele internationale in Marea Ormuz. Partea iraniana a confirmat doborarea dronei, dar a tinut sa mentioneze ca dispozitivul de recunoastere american incalcase spatiul aerian iranian.

In acelasi timp, Iranul a avertizat vineri ca isi va apara teritoriul impotriva oricarui atac al SUA, in contextul in care publicatia New York Times a afirmat ca Donald Trump a ordonat lovituri punctuale impotriva unor tinte iraniene, dar s-a razgandit in ultimul moment.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2