Rusia anunta ca hackerii au furat peste 17 milioane de dolari din bancile sale in 2017

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Hackerii au furat peste 1 miliard de ruble (17 milioane dolari) din bancile rusesti in 2017 folosind instrumentul de testare a securitatii “Cobalt Strike”, a anuntat marti un inalt responsabil al bancii centrale, citat de Reuters, informeaza AGERPRES.
    
In legatura cu criminalitatea cibernetica, Rusia a fost acuzata ca hackeri sustinuti de Moscova au atacat tinte in Statele Unite si Europa, ceea ce Kremlinul a negat in mod repetat.

Autoritatile ruse doresc acum sa demonstreze ca si Rusia este o victima frecventa a criminalitatii cibernetice si ca lucreaza din greu sa o combata.

Viceguvernatorul bancii centrale Dmitri Skobelkin, a declarat la o conferinta asupra securitatii informatice in orasul rus Magnitogorsk ca 21 de “valuri de atacuri” folosind Cobalt Strike au fost inregistrate in 2017.

“Mai mult de 240 de organizatii de credit au fost lovite de atacuri, 11 dintre acestea au avut succes. Suma furata a depasit 1 miliarde de ruble”, a explicat el.

Cobalt Strike este un instrument de securitate folosit pentru a testa puterea de aparare cibernetica a unei organizatii, dar a fost de asemenea utilizat de hackeri pentru a ataca banci din Rusia si Europa.

Un grup de hackeri numit Cobalt deoarece foloseste acest instrument a atacat bancomate in mai mult de zece tari in 2016 folosind software-ul rau intentionat pentru a forta ATM-urile sa elibereze bani.

Potrivit lui Skobelkin, banca centrala a Rusiei a trimis avertismente la peste 400 de organizatii care au fost vizate de grupul Cobalt anul trecut.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *