Rusia ar putea interzice importurile de flori din Olanda

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

lalele floriServiciul federal de supraveghere veterinara si fitosanitara din Federatia Rusa (Rosselkhoznadzor) a propus interzicerea importului de flori din Olanda, dupa ce a descoperit daunatori in livrari, au anuntat marti agentiile de presa ruse, transmit RAPSI si Reuters citate de Agerpres.

Seful Rosselkhoznadzor, Sergei Dankvert, a explicat marti, la o intalnire cu ambasadorul Columbiei la Moscova, ca exista o probabilitate ridicata privind impunerea unui embargo asupra florilor importate din Olanda. O astfel de decizie ar afecta si Columbia care livreaza flori Rusiei prin Olanda.

Un purtator de cuvant al Rosselkhoznadzor, Yulia Melano, a explicat ca in acest moment sunt analizate implicatiile interzicerea importurilor de flori din Olanda si este luat in considerare importul direct de flori din alte state.

Conform datelor oficiale, anul trecut au fost importate in Rusia aproximativ 79.000 tone de flori taiate si bulbi, in valoare de 612,7 milioane de dolari. Cei mai mari furnizori au fost Olanda (30.700 tone, in valoare de 225,47 milioane de dolari) si Ecuador (27.500 tone, in valoare de 226,1 milioane de dolari).

In calitate de punct nodal de transport, Olanda exporta cantitati mari de flori si produse din flori din Europa si America Latina in Rusia.

Ministrii de Externe din statele membre ale Uniunii Europene au decis luna trecuta prelungirea sanctiunilor economice impotriva Rusiei pana la sfarsitul lunii ianuarie 2016. In replica, premierul rus, Dmitri Medvedev, i-a cerut vicepremierului Sergey Prikhodko sa pregateasca o solicitare catre presedintele Vladimir Putin in vederea prelungirii masurilor restrictive introduse in contrapartida de Rusia in luna august 2014.

Inaintea instituirii embargoului, circa 6.000 de companii europene exportau in Rusia produse agroalimentare, acestea fiind inlocuite in prezent de societati din Asia, Africa si America Latina, dar si din tari europene care nu sunt membre ale UE, cum este Serbia.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole