Rusia avertizeaza NATO impotriva apropierii de granitele sale

Reclame home 1
Reclame home 1

Seful Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov, a avertizat impotriva ‘avansarii infrastructurii NATO catre granitele ruse’, intr-o discutie telefonica pe care a avut-o joi cu generalul Martin Dempsey, seful Statului Major Interarme al SUA, dupa cum a relatat agentia de presa ITAR-TASS citata de Agerpres.

In cadrul acestei discutii telefonice, accentul a fost pus pe Tratatul asupra Fortelor Nucleare Intermediare (INF), situatia din Ucraina, precum si alte chestiuni de actualitate, mentioneaza serviciul de presa al Ministerului rus al Apararii, specificand ca aceasta convorbire telefonica a avut loc la initiativa partii americane.

Generalul de armata Gherasimov a reiterat pozitia Moscovei privind respectarea prevederilor tratatului mentionat.

Cu privire la Ucraina, seful Statului Major rus a declarat interlocutorului sau american ca este inacceptabil ca trupele ucrainene sa utilizeze aviatia de lupta, artileria grea, inclusiv sisteme de rachete impotriva populatiei civile.

‘Partile au convenit sa continue contactele’, subliniaza serviciul de presa al Ministerului rus al Apararii.

La sfarsitul lunii mai, in contextul evenimentelor din Ucraina, Alianta Nord-Atlantica a decis sa-si sporeasca patrulele aeriene in Marea Baltica, precum si sa creasca numarul de exercitii in Polonia si cele trei tari baltice — Estonia, Letonia si Lituania. Tot atunci Alianta si-a anuntat planurile de a-si spori prezenta navala in Marea Baltica si Marea Neagra.

In iunie, secretarul general al organizatiei, Anders Fogh Rasmussen, a declarat ca Alianta depune eforturi concertate pentru imbunatatirea capacitatii de aparare a tarilor membre, inclusiv in regiunea marilor Baltica si Neagra.

Recent, generalul american Philip Breedlove, comandantul suprem al Fortelor aliate ale NATO in Europa (SACEUR), a anuntat ca una dintre cele mai mari baze militare a NATO din Europa ar putea fi creata in orasul port Szczecin (Polonia), nu departe de frontiera cu Rusia, aminteste agentia de presa mentionata.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole