Rusia: Cel putin 38 de raniti in urma unor explozii intr-o uzina de munitii in orasul Dzerjinsk

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general


Mai multe explozii au avut loc sambata intr-o uzina de munitii din orasul Dzerjinsk, din centrul Rusiei, soldandu-se cu cel putin 38 raniti, relateaza agentiile de stiri ruse, informeaza dpa si AFP, titrate de Agerpres.

“38 de persoane au fost ranite, dintre care patru sunt intr-o stare grava”, a declarat pentru agentia TASS un purtator de cuvant al serviciilor de urgenta. 25 de persoane sunt intr-o stare mai putin grava, 9 sunt “ranite usor” si pana acum nu s-a inregistrat niciun deces, a precizat el.

Un bilant precedent informa despre 19 raniti si doua persoane date disparute. In imaginile difuzate de televiziunile locale pot fi vazute un nor urias de fum si flacarile unui incendiu. Informatiile initiale afirmau ca exploziile s-au produs la o fabrica de explozibili, insa ulterior mai multe relatari informau ca uzina unde s-a produs incidentul este un producator de munitii, noteaza dpa. Potrivit TASS, exploziile au avut loc in sectia pentru productia de trotil, in timpul procesului tehnologic.

Sectiuni mari din cladirile fabricii au fost distruse si locuitorilor li s-a cerut sa tina ferestrele inchise. Incendiul nu a fost stins si pompierii nu exclud faptul ca s-ar putea produce noi explozii. Cauza exploziilor ramane incerta. AFP scrie, citand Interfax, ca a existat o singura explozie, care s-a produs la uzina Kristall din Dzerjinsk, oras situat la circa 400 de kilometri est de Moscova, in regiunea Nijni Novgorod. Toate victimele au beneficiat de ingrijiri medicale dupa ce au fost ranite de fragmente de srapnele, a precizat o purtatoare de cuvant a autoritatilor sanitare.

“S-a produs o explozie tehnica intr-unul din ateliere, urmata de un incendiu care s-a raspandit pe 100 de metri patrati”, a explicat un purtator de cuvant al serviciilor de urgenta, citat de AFP.

Guvernatorul regional Gleb Nikitin a convocat o reuniune a unei celule de criza si se indrepta spre locul incidentului, relateaza Interfax, citat de dpa.

Foto: The Straits Times

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *