Rusia cere explicatii Israelului. Vezi de ce

Reclame home 1
Reclame home 1

avion luptaMinisterul de Externe al Rusiei a cerut explicatii Israelului in legatura cu loviturile aeriene pe care le-a intreprins duminica in Siria, transmite luni agentia DPA citata de Agerpres.

”Moscova este profund ingrijorata de aceasta evolutie periculoasa, ale carei circumstante necesita o explicatie”, a declarat purtatorul de cuvant al ministerului, Alexandr Lukasevici.

El a precizat ca ministerul a trimis o scrisoare Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) in care deplange ”actiunea agresiva” a Israelului si cere ca astfel de atacuri sa nu se mai repete.

AFP aminteste ca Siria a acuzat duminica Israelul ca a efectuat doua raiduri impotriva unor sectoare detinute de puterea siriana in apropiere de Damasc, aducandu-le astfel ”un sprijin direct” rebelilor si jihadistilor.

Duminica dupa-amiaza, ”inamicul israelian a atacat doua regiuni securizate (guvernamentale) ale provinciei Damasc: sectorul Dimas (nord-vest) si cel al aeroportului international Damasc”, a anuntat armata siriana intr-un comunicat difuzat la televiziune, precizand ca raidurile au provocat doar pagube materiale.

Ministerul de Externe al Siriei a afirmat ca-i va cere secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, si Consiliului de Securitate al ONU sa impuna sanctiuni impotriva Israelului. Ministerul a calificat raidurile drept ”o crima atroce impotriva suveranitatii Siriei”, a indicat agentia de presa oficiala siriana SANA.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole