Rusia depaseste China, ajungand pe locul cinci in lume dupa rezervele de aur

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Rusia a depasit China, ajungand pe locul cinci in lume dupa rezervele de aur, in conditiile in care sanctiunile occidentale au determinat banca sa centrala sa faca achizitii record in 2018, arata datele oficiale date vineri publicitatii, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Anul trecut, achizitiile de aur ale Rusiei au crescut semnificativ in urma reducerii detinerilor de obligatiuni americane, dupa ce Washingtonul a impus noi sanctiuni impotriva entitatilor rusesti, in aprilie.

Banca Centrala a Rusiei a anuntat vineri ca a cumparat anul trecut 8,8 milioane de uncii de aur, depasind recordul de 7,2 milioane de uncii de metal pretios din 2017.

La 1 ianuarie 2019, Banca Centrala a Rusiei detinea 67,9 milioane de uncii de aur, in crestere de la 59,1 milioane la inceputul lui 2018. Astfel, Rusia urca pe locul cinci in lume dupa rezervele de aur, fiind depasita doar de SUA, Germania, Franta si Italia.

China a cazut pe locul sase, cu 59,6 milioane de uncii de aur in decembrie 2018, de la 59,2 milioane in octombrie 2016.

“Cumpararea de aur vine in scopul diversificarii activelor detinute, in urma reducerii achizitiilor de obligatiuni americane”, a declarat, pentru Reuters, un oficial de la un producator rus de aur, referindu-se la detinerile de aur masive ale Bancii Rusiei.

Rusia, al treilea producator global de aur, si-a majorat productia in 2017 cu 6%, iar pentru 2018 este estimat un avans de 3%.

Conform celor mai recente date de la Ministerul de Finante de la Moscova, in perioada ianuarie – octombrie 2018, Rusia a produs 8,5 milioane de uncii de aur (265 de tone).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *