Rusia: Facebook, amendata pentru ca nu a precizat unde stocheaza datele

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

O instanta din Rusia a amendat Facebook vineri pentru ca nu a comunicat autoritatilor unde stocheaza datele utilizatorilor rusi, transmite Reuters, care preia agentii de presa nationale, informeaza AGERPRES.

Amenda este de 3000 de ruble, echivalentul a 47 de dolari, conform legislatiei adoptate in 2015, care obliga companiile media sa stocheze datele pe servere aflate in Rusia.

Facebook nu si-a trimis niciun reprezentant la audierea de vineri, dar instanta a continuat procedura, in lipsa unei cereri de amanare, a transmis agentia Interfax, preluata de Reuters.

Pentru o abatere similara, Twitter a fost amendata saptamana trecuta tot cu 3000 de ruble.

Singurele sanctiuni pentru incalcarea prevederilor legale respective sunt amenzile, adesea foarte mici, si blocarea serviciilor online care nu se conformeaza – o optiune dificila din punct de vedere tehnic, remarca Reuters.

Rusia intentioneaza sa mareasca amenzile aplicabile in astfel de cazuri, au declarat agentiei Reuters in octombrie anul trecut surse care cunosc indeaproape planurile respective. In ultimii cinci ani, in Rusia au fost adoptate legi mai severe referitoare la internet, conform carora motoarele de cautare trebuie sa stearga anumite rezultate ale cautarilor, iar serviciile de mesagerie au obligatia de a comunica serviciilor de securitate cheile de criptare.

Platforma LinkedIn a fost blocata in Rusia in 2016 pentru stocarea datelor pe servere din alte tari. Anul trecut, autoritatile de la Moscova au incercat sa blocheze serviciul de mesagerie Telegram, dar nu au reusit, iar reteaua este in continuare populara.

In noiembrie urmeaza sa intre in vigoare o lege care extinde suveranitatea nationala asupra retelei din interiorul granitelor. Proiectul a fost aprobat joi in a doua lectura in parlament si va fi aplicat daca este adoptat si la a treia lectura, apoi in camera superioara a legislativului si ulterior promulgat de presedintele Vladimir Putin.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *