Rusia neaga ca avioanele sale ar fi incalcat spatiul aerian al Bulgariei

PNL

avionMoscova a respins luni acuzatiile Bulgariei ca avioanele sale ar fi incalcat spatiul aerian al acestei tari, a relatat Reuters, citand agentii de presa ruse.

Ministrul apararii bulgar Nikolai Nencev a anuntat duminica oinmultire a incalcarilor spatiului aerian al Bulgariei de catre avioane militare si comerciale ruse in ultima luna, calificand aceste incidente drept “provocari”.

Aeronavele ruse care survoleaza Marea Neagra au respectat regulile internationale si s-au limitat sa zboare in zonele neutre, a replicat luni un purtator de cuvant al Ministerului Apararii rus, citat de Interfax.

Potrivit RIA Novosti, Ministerul Apararii rus respinge declaratiile privind presupuse incalcari ale spatiului aerian al NATO de catre avioane militare ruse.

“Am aflat cu surprindere nedisimulata din declaratia ministrului bulgar Nikolai Nencev la postul de televiziune local Nova Tv despre presupusa inmultire a incalcarilor asa-numitei ‘zone de responsabilitate a Bulgariei a spatiului aerian al NATO’ luna trecuta de catre avioane rusesti cu ‘transponderele oprite'” (dispozitive de comunicatie care, alaturi de radarele normale, fac mai usoara localizarea unui avion, mai ales intr-un spatiu aerian aglomerat), a declarat purtatorul de cuvant al ministerului, general-maiorul Igor Konasenkov. Moscova ar dori precizari cu privire la intinderea acestei ‘zone de responsabilitate aeriana a Bulgariei’, a adaugat el.

Acelasi purtator de cuvant a insistat ca avioanele rusesti au zburat tot timpul cu transponderele pornite, iar Ministerul Apararii rus nu a primit niciun fel de protest in acest sens din partea Bulgariei, contrar a ceea ce afirma ministrul bulgar.

agerpres

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1