Rusia o scoate pe Victoria Nuland de pe lista cu persoane indezirabile pentru ca ea să poată efectua o vizită la Moscova

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Rusia o va scoate de pe lista neagră cu persoane non-grata pe subsecretarul american de stat Victoria Nuland, astfel încât acesta să poată efectua o vizită oficială la Moscova, după ce Washingtonul a acceptat la rândul său să revoce o interdicţie similară pentru un cetăţean rus, relatează duminică Reuters, informează AGERPRES.

Victoria Nuland începe luni o vizită de trei zile la Moscova, într-o perioadă de relaţii încordate între Rusia şi SUA. Ea va avea întâlniri cu responsabili ruşi de rang înalt şi va aborda chestiuni bilaterale, regionale şi globale, potrivit Departamentului de Stat american.

”Ea a fost pe lista noastră cu sancţiuni, care înseamnă că o persoană nu poate trece frontiera” Rusiei, a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova. ”Ei (SUA) au inclus reprezentanţi ruşi şi experţi de politică externă pe lista lor de sancţiuni. Aşadar, în acest caz problema a fost soluţionată pe bază paritară. Da, ea (Victoria Nuland) va veni în Rusia”, a mai spus Zaharova.

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus a clarificat mai târziu într-o declaraţie acordată postului de radio Govorit Moskva că un cetăţean rus a fost scos de lista americană cu sancţiuni, fără a-i preciza numele.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2