Rusia plănuiește să-și construiască prima sa bază navală africană

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Rusia plănuiește să-și construiască prima sa bază navală africană pe coasta Mării Roșii din Sudan, pentru a-și extinde prezența pe continent. Ar fi a doua facilitate navală rusească din afara fostei Uniuni Sovietice, informează AlJazeera.

Acordul planificat, publicat miercuri pe site-ul guvernului rus, prezintă un „centru de asistență logistică” care va fi înființat în Sudan, unde pot avea loc „operațiuni de reparații și aprovizionare și odihnă pentru membrii echipajului”.

Capacitatea sa va fi limitată la 300 de militari, civili și patru nave, inclusiv nave cu propulsie nucleară. Baza va sta la periferia nordică a Portului Sudan, conform coordonatelor menționate în documentul detaliat.

Rusia va câștiga, de asemenea, dreptul de a transporta prin porturile și aeroporturile Sudanului „armele, munițiile și echipamentele” necesare funcționării bazei.

Acordul urmează să fie valabil timp de 25 de ani – atâta timp cât niciuna dintre părți nu se opune reînnoirii sale. Până în prezent, autoritățile ruse nu au stabilit o dată pentru semnarea acordului cu Khartoum.

În ultimii ani, Moscova și-a îndreptat privirile spre Africa în timp ce își reînnoiește influența geopolitică.

Cotos Robert

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *