Rusia promite sa raspunda la sanctiunile americane si canadiene

Rusia a promis joi ca va raspunde la noile sanctiuni ale Statelor Unite si Canadei, dar a subliniat ca nu va publica numele celor plasati pe lista ei neagra, informeaza agentia Xinhua citata de Agerpres.

“Desigur ca nu vom lasa astfel de actiuni neprietenoase fara raspuns”, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului rus al Afacerilor Externe Aleksandr Lukasevici reporterilor. “Sanctiunile nu sunt metoda noastra, dar actiunile ostile ne forteaza sa dam o riposta”.

Numele noilor persoane pe lista Moscovei nu vor fi facute publice, dar ele vor afla despre aceasta atunci cand vor aplica pentru o viza, a precizat el .

“Noi nu alergam dupa cantitate si nici nu facem spectacol, spre deosebire de americani si canadieni”, a notat Lukasevici citat de agentia de presa Interfax.

Washingtonul a interzis intrarea in Statele Unite mai multor politicieni rusi si lideri de afaceri de la mijlocul lunii martie, in primul val de sanctiuni impotriva anexarii Crimeii de catre Moscova, urmat de Uniunea Europeana si Japonia.

La 28 aprilie, Washingtonul a adoptat noi sanctiuni impotriva a sapte oficiali rusi si 17 companii pe fondul tensiunilor in crestere in Ucraina.

Viceministrul rus de externe Serghei Riabkov a declarat ca cel mai recent pachet de sanctiuni americane ar putea afecta negativ industria high-tech din Rusia.

Agentia de rating Standard & Poor’s a retrogradat nota pe termen lung a Rusiei, precum si ratingurile unui numar de companii din Rusia, pe fondul valului de sanctiuni impuse de Occident impotriva Moscovei, aminteste Xinhua.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1