Rusia: Putin anunta o saptamana de concediu cu plata pentru toti rusii, cu scopul de a incetini propagarea noului coronavirus

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Presedintele rus Vladimir Putin a decretat miercuri, in paralel cu anuntul amanarii referendumului privind o reforma a Constitutiei, o saptamana de concediu platit pentru toti salariatii rusi, cu scopul de a-si determina conationalii sa ramana in case in ideea de a incetini propagarea noului coronavirus, relateaza AFP si EFE, informeaza AGERPRES.

Votul prevazut pentru 22 aprilie asupra reformei constitutionale, ce ar viza in special sa-i permita lui Putin sa candideze din nou la presedintie in 2024, “trebuie amanat pentru o data ulterioara”, a spus liderul de la Kremlin intr-un discurs televizat, asigurandu-i pe rusi ca in fata pandemiei “cel mai sigur este sa stai acasa”.

Pentru a “incetini propagarea bolii”, rusii nu vor lucra saptamana viitoare, pana pe 5 aprilie, dar isi vor primi salariile, a adaugat Putin.

Presedintele rus nu a cerut pe de alta parte impunerea de interdictii de circulatie, ca in alte parti pe glob, si a precizat ca magazinele si principalele administratii vor ramane deschise, avertizand totusi ca propagarea virusului “poate afecta pe toata lumea si ceea ce se intampla in alte tari poate deveni viitorul apropiat” si in Rusia.

El a anuntat totodata o serie de masuri de sprijin economic pentru persoane fizice si companii, subliniind ca “economia rusa este sub o puternica presiune din cauza consecintelor epidemiei”.

Intre altele, presedintele rus a ordonat extinderea automata a tuturor alocatiilor si indemnizatiilor sociale timp de sase luni, pauze de la rambursarea creditelor pentru cetateni si majorarea alocatiei de somaj.

In ce priveste companiile, el a anuntat o amanare a platii impozitelor si ratelor la credite pentru intreprinderile mici si mijlocii timp de sase luni.

Niciun oras din Rusia, nici chiar Moscova, unde s-a inregistrat cel mai mare numar de cazuri de contaminare cu noul virus, nu a instituit deocamdata o carantina generala, ca in alte tari, cum sunt India sau Franta, noteaza AFP.

Economia tarii a fost in schimb deja afectata serios de criza mondiala provocata de pandemie, pe fondul prabusirii pretului la titei si al devalorizarii rublei.

Numarul de cazuri de contaminare inregistrate oficial in Rusia este in crestere, desi ramane scazut fata de Europa occidentala, miercuri fiind raportat un total de 658 de cazuri, de la 495 marti.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *