Rusia revine la un proiect mai vechi privind constructia unei torpile nucleare superputernice

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Rusia ia in calcul crearea unei torpile nucleare superputernice, dupa un proiect din perioada sovietica al fizicianului Andrei Saharov, care a fost implicat – inainte de a deveni militant impotriva armelor nucleare – in constructia bombei cu hidrogen sovietice (testata la 12 august 1953), informeaza RIA Novosti, citand o declaratie a lui Samil Aliev, unul din creatorii torpilelor in Rusia, transmite AGERPRES.

“In prezent, exista in genere tendinta revenirii la idei nerealizate inainte (in perioada sovietica). De exemplu, sunt reanalizate ideile lui Saharov privind fabricarea torpilelor de 24 metri lungime, cu un diametru de un metru si jumatate, echipate cu incarcatura nucleara si avand o raza de actiune de 50 de kilometri”, a precizat expertul rus.

O astfel de arma este destinata sa distruga obiective situate in zonele de coasta prin intermediul unei explozii in apa, a indicat reprezentantul industriei de aparare ruse, adaugand ca, in perioada sovietica, aceasta idee nu a fost pusa in practica deoarece “nu erau bani” si nu pentru ca nu ar fi fost fezabila.

Aliev a mai spus ca noua drona subacvatica “Poseidon”, la care in prezent lucreaza expertii rusi, ar putea avea energia nucleara ca sursa de alimentare, desi numerosi experti si-au exprimat indoielile in privinta fezabilitatii acestui proiect.

In acelasi timp, el a mentionat ca niciun serviciu secret din lume nu a dezmintit crearea noii generatii de arme de catre Moscova, intre care si sistemul hipersonic “Avangard”.

“Este problema diplomatilor sa exagereze sau sa subestimeze. Dar cand Rusia vorbeste despre arme, atunci intreaga lume intelege ca Rusia stie cum sa le faca. Siria confirma acest lucru”, a adaugat Samil Aliev.

In discursul sau catre natiune, la 1 martie, presedintele rus Vladimir Putin s-a laudat cu o noua generatie de arme dezvoltata in prezent de Rusia, intre care o racheta cu sursa de energie nucleara si autonomie mare de zbor (denumita Sarmat), nedetectabila de scuturile antiracheta existente la ora actuala.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2