Rusia si-a pregatit lista cu represalii daca statele occidentale inaspresc sanctiunile

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Rusia a pregatit un document secret in care sunt enumerate actiunile ce vor intreprinse de Moscova contra statelor occidentale daca acestea din urma vor inaspri sanctiunile impotriva ei ca urmare a sustinerii separatistilor din Ucraina ce a succedat anexarii Crimeii, a afirmat vineri consilierul economic al Kremlinului, Andrei Belousov, intr-o declaratie acordata postului de televiziune Rossia-24, citat de agentia Reuters, transmite Agerpres.

‘Pot sa spun ca aceasta strategie, sau, daca nu este o strategie, o tactica, a fost stabilita si este inscrisa intr-un document care, din ratiuni evidente, este secret’, a spus consilierul lui Vladimir Putin. ‘Fie ca este vorba despre sanctiuni individuale ori impotriva companiilor, sanctiuni sectoriale, cuprinzatoare ori sistemice, fie ca vizeaza sau nu sistemul bancar, actiuni corespunzatoare au fost stabilite pentru fiecare dintre aceste nivele’, a explicat Belousov. ‘Asadar, daca se intreprinde ceva impotriva Rusiei, stim cum sa reactionam suficient de repede’, a indicat el.

Cat despre presedintele Putin, el a afirmat in aceeasi zi, la Forumul Economic de la Sankt Petersburg, ca daca numele lui s-ar fi regasit pe lista oficialilor rusi sanctionati de SUA si UE, atunci s-ar fi adresat instantelor juridice internationale.

Presedintele rus a mai amenintat cu acceasi ocazie ca sanctiunile vor avea efect de bumerang pentru economiile statelor occidentale, intrucat companiile acestora vor pierde piata rusa, unde au investit masiv si au castigat cu greu pozitii pe care vor trebui sa le cedeze concurentilor.

Intrebat despre aceasta opinie a sefului sau, Andrei Belousov s-a aratat total de acord cu ea. ‘Va pot spune ce cred eu: partenerii nostri occidentali, colegii nostri care lucreaza in Rusia, sunt mult mai ingrijorati de sanctiuni decat suntem noi (…) Este cazul companiilor germane, franceze, italiene, adica societati care sunt suficient de puternic reprezentate aici’, a sustinut consilierul lui Putin.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2