Rusia si-a sistat contactele militare cu Ankara

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

militari rusiaRusia a anuntat vineri ca isi suspenda pe termen nedeterminat participarea la exercitiile BLACKSEAFOR, dupa ce anterior informase cu privire la suspendarea tuturor contactelor pe linie militara cu Turcia, in replica la doborarea marti a bombardierului sau Su-24 de catre aviatia turca, intr-un incident soldat cu moartea unuia din cei doi piloti, relateaza agentia de presa TASS, ctata de Agerpres.

Un anunt in acest sens a fost facut de presedintele Comisiei pentru Aparare din Duma de Stat (camera inferioara rus), amiralul in rezerva Vladimir Komoedov, fost comandant al Flotei Rusiei din Marea Neagra.

“In conformitate cu decizia conducerii Ministerului rus al Apararii privind sistarea contactelor pe linie militara cu Turcia, a fost suspendata si participarea Flotei Rusiei din Marea Neagra la exercitiile BLACKSEAFOR”, a declarat amiralul Komoedov.

De asemenea, a fost rechemat din Turcia reprezentantul marinei ruse care se ocupa de coordonarea actiunilor Flotei ruse din Marea Neagra cu flota turca, a spus el, adaugand ca acesta a revenit deja la Moscova.

Presedintele Comisiei pentru Aparare din Duma de Stat nu a exclus rechemarea in tara din Turcia a celor doi atasati militari rusi.

“Cei doi diplomati militari se afla deocamdata la Ankara pentru a obtine niste explicatii clare din partea Statului Major turc cu privire la motivele si circumstantele doborarii avionului nostru”, a explicat Komoedov. In cazul in care nu vor primi aceste explicatii si conducerea Ministerului rus al Apararii va considera prezenta lor la Ankara nepotrivita, ei vor fi rechemati in tara, a adaugat el.

Ministrul rus al apararii, Serghei Soigu, a anuntat miercuri ca Rusia inceteaza orice fel de contacte pe linie militara cu Turcia, dupa o reuniune a Colegiului Ministerului Apararii.

“Noi nici pana acum nu am auzit scuze de la cel mai inalt nivel al Turciei, nicio vreo propunere de reparatie si nici promisiuni ca vinovatii vor fi pedepsiti. Se creeaza impresia ca autoritatile turce imping in mod deliberat relatiile rus-turce in impas, ceea ce este un fapt regretabil”, a declarat joi presedintele rus Vladimir Putin, care a calificat doborarea avionului rus de catre aviatia Ankarei drept un “gest perfid”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1