Rusia/SUA: Presedintii Putin si Trump s-ar putea intalni la 11 noiembrie la Paris

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Presedintele rus Vladimir Putin s-ar putea intalni cu omologul sau american Donald Trump la 11 noiembrie la Paris, cu ocazia ceremoniilor dedicate implinirii a 100 de ani de la sfarsitul Primului Razboi Mondial, ambii lideri fiind invitati la aceste festivitati, comunica vineri RIA Novosti, citand un responsabil al Ministerul de Externe rus, potrivit Reuters, informeaza AGERPRES.

Rusia este deschisa dialogului si este pregatita sa ia in considerare orice loc si data pentru un nou summit intre cei doi lideri, daca bineinteles si Washingtonul este dispus, conform aceleiasi oficialitati ruse.

Potrivit presei, Donald Trump a anuntat in august ca va participa la ceremoniile dedicate implinirii a 100 de ani de la armistitiul de la Paris, dupa ce renuntase la organizarea propriei sale parade militare la Washington.

Trump si Putin au avut un prim summit la Helsinki la 16 iulie pe fondul tensiunilor dintre SUA si Rusia in diferite probleme.

Or, a doua zi dupa intalnirea cu Putin, Donald Trump s-a abtinut sa condamne Moscova pentru ingerinta in campania prezidentiala americana, suscitand critici la Washington pentru tonul conciliant adoptat la discutiile cu presedintele rus.

Atitudinea celui de-al 45-lea presedinte al Statelor Unite in problema amestecului rus in campania din 2016, atestata in unanimitate de anchetatorii FBI si de agentiile de informatii americane, a provocat stupefactie.

Donald Trump trebuie sa realizeze ca ‘Rusia nu este aliatul nostru’, a declarat atunci liderul republicanilor din Congresul american, Paul Ryan, citat de pagina web a postului de televiziune israelian i24News.

In acelasi timp, Moscova a anuntat o intrevedere intre secretarul Consiliului Securitatii Rusiei, Nikolai Patrusev, si consilierul presedintelui american pentru securitatea nationala John Bolton cu ocazia vizitei acestuia din urma la Moscova, potrivit RIA Novosti, care citeaza o sursa bine informata. ‘O astfel de intalnire este programata in timpul vizitei lui Bolton la Moscova in 22-23 octombrie’, a declarat interlocutorul agentiei ruse de presa.

Reclame home 1
Data curenta: ’15/10/2019’

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *