Rusia sugereaza SUA sa le dea pilotilor militari harti cu ‘traseul corect’ al frontierelor spatiului aerian rus

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul rus al Apararii a avertizat joi SUA ca Crimeea este acum teritoriu al Rusiei si in consecinta avioanele spion americane ce se apropie de aceasta peninsula se vor intalni cu avioane ruse, nu ucrainene, informeaza agentia EFE, reactie survenita in contextul interceptarii de catre un avion rus de vanatoare SU-27 a unui avion de supraveghere american EP-3 deasupra Marii Negre, informeaza AGERPRES.

‘Dorim sa reamintim comandantului Grupului Operativ 67 al Flotei a 6-a (a SUA) ca Crimeea este teritoriu inalienabil al Rusiei. Odata cu trimiterea pilotilor in misiuni de recunoastere in aceasta zona a Marii Negre, trebuie sa ia in calcul ca ei vor fi intampinati de avioane ruse, nu de cele ale partenerilor lor ucraineni’, se arata in comunicatul Ministerului rus al Apararii.

O alta optiune, continua comunicatul cu acelasi ton ironic, ‘este ca toate echipajele (americane n.red) sa primeasca noile harti cu traseul corect al frontierelor spatiului aerian al Rusiei’.

Ministerul rus al Apararii a raspuns astfel Departamentului american de Stat, care a acuzat fortele aeriene ruse ca un avion de vanatoare SU-27 a executat luni o manevra periculoasa in spatiul aerian international deasupra Marii Negre.

Avionul rus ‘s-a angajat intr-o interactiune nesigura cu un avion EP-3 al SUA in spatiul aerian international, apropiindu-se la cinci picioare (1,5 metri) si traversand direct prin fata rutei de zbor a EP-3’, sustine partea americana, care mai mentioneaza ca ‘este doar cel mai recent exemplu de activitate militara rusa care nu tine seama de normele si acordurile internationale”.

Conform versiunii Ministerului rus al Apararii, avionul EP-3 s-a apropiat de frontiera spatiului aerian al Crimeei cu transponderul inchis, motiv pentru care avioane de vanatoare ruse au fost ridicate de la sol pentru a-l monitoriza.

‘Manevrele avionului de vanatoare rus au fost cele uzuale, absolut legale si nu au creat vreun pericol pentru avionul american’, a indicat ministerul rus.

Fortele aerospatiale ruse ‘vor continua sa asigure supravegherea frontierelor spatiului aerian al Rusiei (…) Daca aceasta provoaca depresii sau fobii pilotilor americani, recomandam partii americane sa renunte la aceste zboruri in apropierea frontierelor ruse sau sa revina la masa negocierilor pentru a conveni asupra regulilor’, conchide textul difuzat de Ministerul rus al Apararii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2