Rusia: Un cap de lup “gigantic”, avand o vechime de 32.000 de ani, descoperit in Siberia

Un cap de lup de dimensiuni uriase, cu o vechime de 32.000 de ani, avand creierul si dintii in stare buna de conservare, a fost descoperit in Siberia, a informat Academia de Stiinte locala, citata de APF si titrata de Agerpres.

Capul, acoperit cu o blana asemanatoare cu cea a unui mamut, a fost gasit de un locuitor, vara trecuta, in gheata perena de la marginea unui rau din Iacutia (Siberia Orientala), potrivit unui comunicat publicat in noaptea de joi spre vineri. Prezentata la Academia de Stiinte din Iacutia, descoperirea a fost studiata de paleontologii rusi si japonezi care au stabilit ca este vorba despre un cap de lup din Pleistocen (Canis dirus), cu o vechime de 32.000 de ani.

Dimensiunea capului, cu lungimea de 41,5 centimetri, este echivalenta cu jumatate din corpul unui lup din prezent, care masoara intre 66 si 86 centimetri, se indica in acelasi comunicat. “Acest fapt ne-a permis sa conchidem ca lupul din Pleistocen era gigantic”, precizeaza cercetatorii.

Capul are “creierul intact si toti dintii conservati”, continua comunicatul, descriind descoperirea drept “senzationala”. Tesuturile si blana sunt, de asemenea, intacte, potrivit aceleiasi surse. “Este prima data cand descoperim ramasitele unui lup din Pleistocen cu tesuturi conservate”, a indicat Albert Protopopov de la Academia de Stiinte din Iacutia, citat in comunicat.

“Il vom compara cu lupii din ziua zi pentru a intelege cum au evoluat si pentru a-i reconstrui aspectul”, a adaugat el. Analiza ADN va fi efectuata in colaborare cu cercetatorii de la Muzeul de Istorie Naturala din Suedia, conform aceleiasi surse.

Foto: Science Alert

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1