Rusia: Un fulger a dezactivat pilotul automat al avionului aterizat de urgenta pe Seremetievo, afirma anchetatorii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Accidentul aviatic in care a fost implicat un avion Suhoi Superjet 100 al companiei ruse Aeroflot la inceputul lunii mai, la Moscova, a fost provocat de dezactivarea sistemului de pilot automat din cauza unui fulger, si de probabile erori de pilotaj, au anuntat vineri anchetatorii intr-un raport, transmite AFP, titrat de Agerpres.

Dupa examinarea cutiilor negre ale aparatului, fabricat in 2017, anchetatorii au precizat ca au gasit semne de arsuri la exteriorul aeronavei, ceea ce arata ca aceasta a fost lovita de fulger. Din aceasta cauza, pilotul automat a fost scos din functiune la 15 minute dupa decolarea de pe aeroportul Seremetievo din Moscova, cu destinatia Murmansk. Avioanele sunt concepute pentru a putea zbura fara pilot automat chiar daca sunt lovite de fulgere, subliniaza anchetatorii, ceea ce inseamna, implicit, ca erorile de pilotaj au jucat de asemenea un rol in catastrofa.

Inca de la inceputul anchetei, unele surse au evocat o serie de erori: decolarea pe furtuna, decizia de a reveni de urgenta pe aeroport in loc de a arde kerosenul in zbor, si aterizarea cu viteza prea mare. Din cei 78 de pasageri si membri de echipaj, 41 au murit in incendiul declansat dupa aterizare. Cei doi piloti au supravietuit, la fel ca majoritatea pasagerilor instalati pe locurile din partea din fata a aeronavei.

Suhoi Superjet 100, primul avion civil conceput in Rusia post-sovietica, a fost o sursa de mandrie pentru aceasta tara la lansarea in 2011, dar aparatul nu reuseste sa convinga in afara pietei ruse, din cauza problemelor de fiabilitate.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2