Rusia, un nou convoi umanitar in Ucraina

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

convoi-umanitar-rusia-ucraina1Un nou convoi umanitar rus, al 13-lea, a ajuns duminica in regiunile Donetk si Lugansk din estul separatist al Ucrainei, informeaza agentia TASS, citand Ministerul rus pentru Situatii de Urgenta, transmite Agerpres.

Potrivit sursei mentionate, peste 170 de camioane au transportat in cele doua regiuni o incarcatura de aproape 1.800 de tone, constand in special in alimente, medicamente, materiale de prima necesitate, materiale de constructii.

Agentia ucraineana Unian scrie ca acest convoi ‘umanitar’ a intrat in Ucraina printr-o portiune necontrolata a frontierei ruso-ucrainene din regiunea Rostov.

De la mijlocul lunii august, Rusia a trimis in estul Ucrainei, teritoriu controlat de insurgentii prorusi, peste 16.000 de tone de ajutor umanitar, dar niciunul din convoaiele ruse nu a fost inspectat de partea ucraineana sau de Crucea Rosie, mentioneaza newsru.com.

De fiecare data, Ucraina a atras atentia ca, prin trimiterea acestor ‘convoaie umanitare’, cu un continut necunoscut si fara acordul si permisiunea autoritatilor de la Kiev, Rusia incalca legislatia ucraineana si internationala.

Potrivit presei ucrainene, alaturi de produse alimentare si medicamente, Moscova ar fi trimis in Donbas si arme si munitii pentru rebelii prorusi.

La sfarsitul lunii ianuarie, ONU a solicitat Rusiei sa prezinte un raport detaliat cu privire la continutul ‘convoaielor umanitare’ trimise pana la acea data, precum si informatii despre modul in care aceste ajutoare au fost distribuite.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2