Rusia va incepe in aceasta saptamana inregistrarea unor media din alte tari ca ”agenti straini”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul Justitiei din Rusia va incepe in aceasta saptamana sa inregistreze unele entitati media din alte tari ca ”agenti straini”, a spus luni o sursa din cadrul camerei superioare a parlamentului rus, citata de agentia de presa RIA, potrivit Reuters, informeaza AGERPRES.

Noua entitati media americane, printre care Vocea Americii (”Voice of America”) si Radio Libertatea (”Radio Liberty”), vor fi incluse pe lista ”agentilor straini” care va fi aprobata de parlamentul rus, a declarat aceasta sursa din cadrul Consiliului Federatiei.

Kremlinul a precizat ca intelege pe deplin de ce parlamentul rus intentioneaza sa discute despre interzicerea accesului in tara pentru reprezentantii unor organizatii media americane ca raspuns la ceea ce considera a fi abuzurile autoritatilor din SUA fata de entitati media ruse.

Presedintele rus Vladimir Putin a promulgat la 25 noiembrie legea care permite desemnarea unor entitati media drept ”agenti straini”, ca reactie la constrangerea postului de televiziune rus RT de a se inregistra ca ”agent strain” in Statele Unite.

Legea a fost denuntata de Consiliul pentru Drepturile Omului de pe langa Kremlin, care a precizat intr-un comunicat ca „orice entitate media internationala ar putea fi arbitrar calificata ca agent strain de catre Ministerul Justitiei”.

Criticata virulent de catre organizatiile neguvernamentale Human Rights Watch si Amnesty International, aceasta lege obliga entitatile vizate sa ofere informatii autoritatilor ruse despre situatia lor financiara si sa mentioneze in documentele pe care le prezinta ca sunt incadrate ca ‘agenti straini’.

De fapt, respectivul text extinde la mass-media o lege datand din 2012 si care se referea pana acum numai la organizatiile neguvernamentale.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole