Rusia: Vladimir Putin a depus juramantul pentru un nou mandat de presedinte

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Vladimir Putin a depus luni juramantul pentru un nou mandat de presedinte, al patrulea, care va dura sase ani, pana in 2024, in cadrul unei ceremonii solemne la Kremlin, relateaza agentiile internationale de presa, informeaza AGERPRES.

In sala Andreevski din Marele Palat al Kremlinului, cu mana pe o copie in relief auriu a Constitutiei, Putin a jurat sa serveasca poporul rus, sa protejeze drepturile si libertatile acestuia si sa apere suveranitatea Rusiei, potrivit Reuters.

‘Consider ca este datoria mea si sensul vietii mele sa fac tot ce pot pentru Rusia, pentru prezent si pentru viitorul ei’, a declarat el, dupa ce a depus juramantul .

‘Sunt in mod special constient de responsabilitatea mea enorma in fata fiecaruia dintre voi, in fata Rusiei’, a declarat Putin in cursul ceremoniei de investire. ‘Voi face totul pentru a creste puterea, prosperitatea si gloria Rusiei’, a asigurat presedintele rus.

‘Toata frumusetea noastra si toata puterea noastra se afla in autenticitatea noastra culturala si in unitatea noastra’, a adaugat el.

‘Securitatea si capacitatea de aparare a tarii sunt asigurate in mod fiabil, li se va acorda atentie si in viitor, dar acum chestiunea principala vizeaza problemele interne – siguranta si sanatatea rusilor. Scopul nostru este o Rusie pentru oameni’, a mai spus Putin, promitand sa indeplineasca asteptarile societatii si sa faca totul pentru prosperitatea Rusiei.

In discursul sau inaugural, Vladimir Putin a comparat Rusia cu pasarea Phoenix, pasarea mitica, ce a renascut din propria-i cenusa.

La ceremonia de investire, Vladimir Putin a venit din Primul Corp al Kremlinului la Marele Palat intr-o noua limuzina de fabricatie rusa, probabil din proiectul ‘Kortej’, relateaza agentiile de presa ruse. Masina neagra oficiala are o caracteristica recunoscuta – un cadru mare de argint pe capota din fata.

Evenimentul are loc in conditii de securitate sporita: in centrul Moscovei au fost concentrate efective ale Garzii Nationale (Rosgvardia) si Ministerului de Interne.

La finalul primei parti a ceremoniei, au fost trase 30 de salve de tun, iar dupa aceasta presedintele a iesit in Piata Catedralei (din interiorul Kremlinului) pentru a primi parada regimentului prezidential, unde s-au adunat circa 2.000 de invitati, in principal voluntari care au participat la campania lui Vladimir Putin. De fapt, intreaga ceremonie a fost prevazuta sa aiba loc la adapostul zidurilor Kremlinului.

Spre deosebire de ceremoniile de investire precedente, de data aceasta Putin a renuntat la deplasarea convoiului oficial pe strazile Moscovei pana la Kremlin.

Ceremonia de investire are loc dupa ample manifestatii anti-Putin care au avut loc sambata pe intreg teritoriul Federatiei Ruse, in cadrul carora peste 1.500 de persoane au fost retinute, intre care multi elevi si studenti. La Moscova, manifestatia neautorizata a fost dispersata cu brutalitate de cazaci, provocand indignarea opozitiei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *