Rusia: Vladimir Putin spune ca nu are sosie; i-a fost recomandat o data, din ratiuni de securitate, dar a refuzat

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat intr-un interviu pentru agentia de presa TASS ca nu are sosie, marturisind ca, la inceputul anului 2000, i s-a propus utilizarea sosiei ca masura de securitate, dar ca a refuzat, potrivit EFE, informeaza AGERPRES.

‘A fost exprimata o idee, dar am refuzat sa folosesc dublurile. A fost in cei mai grei ani ai luptei impotriva terorismului’ provenind din Caucazul de Nord, a afirmat el in interviul pentru TASS.

Potrivit presedintelui rus, ideea era ca sosia sa sa-l inlocuiasca in activitatile si in locurile cele mai periculoase unde s-ar fi deplasat.

Acesta nu este un subiect nou, in decembrie 2001, o femeie i-a adresat presedintelui aceeasi intrebare in timpul unei transmisiuni in direct pe canalele de televiziune ORT si RTR.

In august 2000, seful de atunci al Serviciului Federal de Protectie (FSO), Evgheni Murov, a spus ca Putin nu are niciun fel de sosie si ca toate speculatiile pe acest subiect nu sunt decat ‘mituri si aiureli’.

Seful FSO (Federalnaia Slujba Ohrani), serviciul care asigura protectia inaltilor demnitari de la Kremlin, inclusiv a presedintelui rus, a recunoscut insa ca serviciile de informatii analizau in perioada respectiva frecvent posibile amenintari la securitatea sefului statului provenind din partea teroristilor.

Cu toate acestea, recurgerea la sosie ar fi fost ca o recunoastere ca sistemul de securitate al presedintelui nu este satisfacator, lucru care – potrivit lui Murov – era departe de realitate.

In interviu, Putin s-a referit si la relatia sa ‘speciala’ cu dispozitivele mobile moderne, mentionand ca este imposibil sa opresti dezvoltarea tehnologica.

Presedintele rus a spus in gluma ca dezvoltarea rapida a tehnologiilor nu i-a provocat disconfort, deoarece ‘nu se foloseste’ de aceste aparate noi.

‘Pur si simplu am alte posibilitati’, a spus el, mentionand ca foloseste uneori smartphone-ul atunci cand vreun subordonat ii ofera un telefon mobil, dar este ceva care nu se intampla foarte des.

‘Mi se pare mai practic sa utilizez telefonul special de comunicare, ridic receptorul si sunt conectat cu orice abonat’, a explicat presedintele rus.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *