Rusia vrea sa organizeze calatorii in spatiu pentru turisti

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Rusia vrea sa organizeze calatorii in spatiu pentru turisti peste cativa ani si spera ca va putea sa ofere astfel de excursii “confortabile” la un pret mai mic de 100 de milioane de dolari, a anuntat joi un reprezentant al sectorului spatial rusesc, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

“Discutam despre posibilitatea de a propune turistilor calatorii in spatiu”, a declarat pentru cotidianul Komsomolskaya Pravda Vladimir Solntsev, directorul companiei publice rusesti Energia, care concepe si dezvolta vehicule spatiale.

“Studiile de piata au confirmat: exista oameni care sunt dispusi sa plateasca pentru acest lucru (…) pana la 100 de milioane de dolari”, a spus antreprenorul rus. “Pentru primul turist, biletul va fi, poate, mai putin scump”, a adaugat el.

Compania Energia, care concepe vehiculele spatiale Progress si Soyuz ce ajung la Statia Spatiala Internationala (ISS), este pe cale sa construiasca un nou modul pentru aceasta statie, NEM, si se pregateste sa realizeze un modul similar, NEM-2, care ii va primi pe viitorii turisti spatiali, a precizat Vladimir Solntsev.

NEM-2, al carui nume este provizoriu, este “un modul pentru 4-6 persoane”. El va avea “cabine confortabile, doua toalete, internet. In mare, va fi atat de confortabil pe cat poate fi un modul in spatiu”, a adaugat antreprenorul rus, potrivit caruia constructorul american de avioane Boeing s-a declarat interesat de un parteneriat in vederea realizarii acestui proiect.

Cinci sau sase turisti vor putea sa efectueze aceste calatorii in timpul unor sejururi de cel mult 10 zile in spatiu, potrivit directorului de la Energia, care nu a facut insa public un calendar oficial al proiectului.

Turismul spatial, un sector in plina dezvoltare, ramane pentru moment apanajul companiilor occidentale, precum cea americana Virgin Galactic, care a dezvoltat in 2016 un avion suborbital, SpaceShipTwo, si care a anuntat ca are deja 650 de clienti pentru viitoare zboruri in spatiu.

Rusia, ale carei lansatoare Soyuz sunt singurele din lume care pot sa duca echipaje de astronauti pe ISS – si sa le readuca in conditii de siguranta pe Terra – dupa retragerea din functiune a navetelor spatiale americane, l-a trimis in spatiu in 2009 pe miliardarul canadian Guy Laliberte, fondatorul companiei Cirque du Soleil, care a petrecut aproape doua saptamani pe orbita la bordul Statiei Spatiale Internationale.

Rusia ar fi trebuit sa o duca intr-o calatorie orbitala si pe cantareata britanica Sarah Brightman in septembrie 2015. Insa artista a anuntat in cele din urma ca amana sine die acel voiaj spatial “din motive familiale”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *