septembrie 27, 2021

S-a alocat primul buget pentru Serviciul Public Judetean Salvamont Maramures. Benga: ”Suntem formatia cel mai slab dotata din Romania.”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1


1.482 mii lei este bugetul alocat, de catre Consiliul Judetean Maramures, Serviciului Public Judetean Salvamont. Este pentru prima data cand aceasta structura primeste bani de la administratia judeteana.

”In acest an vorbim despre primul buget pe care il alocam Serviciului Public Judetean Salvamont Maramures si este extrem de important ca acestia sa aiba, de la inceput, dotarile necesare, iar in a doua parte a anului, speram sa mai putem aloca fonduri pentru a achizitiona toate echipamentele necesare”, a precizat seful administratiei judetene.

Prima masina medicalizata pentru Salvamont

Alocarea acestor bani sunt bine-veniti deoarece salvamontistii intervin, atat pe partiile din judet, pe timp de iarna, cat si in zonele montane in cautarea si salvarea turistilor rataciti, indiferent de anotimp. Pentru ca interventia lor sa fie cat mai eficienta este clar ca salvamontistii au nevoie de echipamente corespunzatoare.

Dan Benga, coordonator Serviciul Public Judetean Salvamont Maramures: ”Suntem formatia cel mai slab dotata din Romania, in ideea in care avem cea mai vasta zona muntoasa. Ma bucur ca am primit acesti bani deoarece chiar avem nevoie de echipamente profesioniste. In primul rand trebuie sa dotam formatia de salvatori monatni, care merg la toate interventiile. Vom lua uniforme profesioniste, echipament individual de interventie, care inseamna ham, casca, carabiniere, corzi, etc. Ne mai trebuie pentru interventii defibrilatoare automate, noi nu am avut pana acum asa ceva in Maramures, si suntem atestati pentru a putea desfasura activitati folosind defibrilatoare. Trebuie sa va mai spun ca in sfarsit vom putea achizitiona o masina medicalizata care se poate deplasa pe orice tip de drum si care e necesara pentru transportul turistilor raniti. Avem nevoie de multe lucruri, iar o parte le vom putea lua din suma alocata de Consiliul Judetean Maramures.”

Vis-a-vis de mijloacele de transport, gen ATV-uri sau snowmobile de salvare, Benga spera ca pe viitor sa poata fi achizitionate si acestea.

Foto: Salvamont Maramures, FB

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2