S-a aprobat: Cu cât crește taxa de salubrizare în zona 1 din Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Adunarea Generală a Asociaților din ADI Deșeuri Maramureș a aprobat luni, 23 mai, o ajustare a tarifelor la salubrizare pe zona 1 Sârbi (31 de primării), din care face parte și municipiul Baia Mare.

Președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan, a ținut să precizeze că nu e vorba de o dublare a prețurilor cerute de operatorul de salubrizare de la primăriile din zona 1, ci o ajustare în raport cu realitatea din economie.

”Propunerea care a fost votată astăzi în Adunarea Generală a ADI Deșeuri, pe zona 1, este de 32,27%, adică nu vorbim sub nicio formă de dublare, ci de un tarif care a fost ajustat după aproape trei ani de zile de la operaționalizarea lui. Practic, din 2019 și până astăzi s-au luat în considerare indicii de creștere a prețurilor, a combustibililor și așa mai departe, astfel încât să fim legali. Aici e vorba de deșeurile fracției umede, acelea în amestec. Adică de la 89,36 lei la 118,20 lei.

În ceea ce privește fracția uscată, ce poate fi reciclat, vorbim de 28,17%, adică o creștere de la 270 lei la 346,40 lei. Este vorba despre o creștere în concordanță cu ceea ce se întâmplă pe piață”, a spus Ionel Bogdan.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Ionel

    Da cele peste 100.000.000 de euro cheltuiti de Zetea&Co, la depozitul de la Sarbi (care va fi gata deodata cu barajul Runcu, deci niciodata) can ii recuperati domnule Bogdan?; de scumpiri suntem satui, ce face administratia publica in Maramures pentru a implementa cu adevarat colectarea separata? ( nu selectiva, cum politrucii politici o spun)!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2