S-a crezut la Formula 1 – Maramureș: Șofer depistat conducând cu 155 km/h în afara localității

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Viteza excesivă rămâne în continuare cea mai frecventă abatere constatată de poliţiştii rutieri. În cadrul activităţilor desfăşurate în ultimele zile pe DN 1C și DN 18, aparatura radar din dotarea poliţiştilor Serviciului Rutier a înregistrat 69 de autoturisme care erau conduse cu viteza peste limita legală.

Cea mai mare viteză înregistrată în afara localităţii a fost de 155 km/h şi cea mai mare viteză constatată în localitate a fost de 123 km/h.

Atât şoferii care depistaţi că au apăsat prea tare pedala de acceleraţie precum şi cei care nu au utilizat centura de siguranţă sau au încălcat alte norme rutiere au fost sancţionaţi contravenţional conform prevederilor OUG195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. În total au fost aplicate 103 sancţiuni contravenţionale, transmite IPJ Maramureș.

De asemenea poliţiştii au dispus măsura reţinerii a 36 permise de conducere, dintre care 25 pentru viteză excesivă.

”Poliţiştii reamintesc că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere produse pe drumurile publice din judeţul nostru. Pe lângă faptul că sunt sancţionaţi şi li se va suspenda dreptul de a conduce pentru o perioadă, şoferii se expun şi îi expun şi pe ceilalţi participanţi la trafic riscului de a fi implicaţi în accidente”, precizează IPJ Maramureș.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *