S-a dat startul la vanzarea mieilor in Piata Obor: Cat costa kilogramul de carne (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

miei targ 5Prima zi a targului de miei din Piata Obor din Baia Mare a adus vanzari bune comerciantilor veniti din mai multe zone ale judetului Maramures. Pretul cu care se vinde kilogramul de carne de miel este acelasi ca si anul trecut. Cel putin deocamdata, kilogramul se vinde cu 10 lei, insa comerciantii spun ca de maine vor sa mareasca pretul la 11, 12 lei.

Spatiile amenajate pentru comercializarea si sacrificarea mieilor vor functiona in intervalul 1- 4 aprilie, respectiv 7–11 aprilie.

”Am vandut destul de bine astazi. Mieii sunt mai mici decat anul trecut, pentru ca sarbatorile vin mai repede. Ce avem aici sunt de opt, noua kilograme, pe cei mai mari i-am lasat acasa. Ii pastram pentru Pastele celalalt”, a declarat Maria Salajean din Sisesti.

Comerciantii au mai punctat faptul ca pretul nu se negociaza fiind destul de mic, in opinia lor.

”Nu mai lasam nimic din 10 lei si asa e putin. Noi cu asta ne ocupam, avem 120 de oi, care cresc numai cu produse naturale. Avem pasune sub Mogosa, iar mieii mananca doar lapte de mama natural”, a spus Violeta Pop, o alta vanzatoare din localitatea Sisesti.

Activitatea de comercializare si sacrificare a mieilor este monitorizată de catre inspectorii Directiei Sanitar- Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA), punctul de sacrificare fiind organizat pe o platforma situata vizavi de Piata Obor. Baimarenii avand astfel posibilitatea de a achizitiona carne verificata de personal specializat si autorizat.

Alexandra MILCU

miei targ 4

miei targ

miei targ 2

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2